Lansarea jocului de educație civică și socială „Teen Action for Inclusion”

0

Data eveniment: 18 septembrie 2023,
orele 13.00 – 13.45
București, Colegiului Național Mihai Viteazul,
Sala de festivități
Bd. Pache Protopopescu 62, Sector 2

Asociațiile Cu Alte Cuvinte (CUAC) și Supereroi printre noi vă invită în 18 septembrie, în intervalul 13:00 – 13:45, la evenimentul de lansare a jocului de educație civică și socială „Teen Action for Inclusion” la Colegiul Național Mihai Viteazul din București.



Jocul a fost inspirat de 21 de adolescenți tipici și cu dizabilități, care vor să aibă experiențe cât mai plăcute la școală, în oraș sau când călătoresc, toate situațiile din joc având la bază experiențele lor de împrietenire pe parcursul proiectului, din octombrie 2022 până în aprilie 2023.

Dedicat elevilor de școală generală, jocul îi stimulează pe adolescenți să găsească răspunsuri la întrebări pe care le-a fost poate teamă să le pună, legate de persoanele cu dizabilități. Totodată le provoacă imaginația copiilor să găsească soluții care ar putea să-i inspire pe cei din jur, și chiar persoane cu putere de decizie din instituții publice.

Jocul conține 8 carduri ilustrate cu diverse situații din viața de zi cu zi a unei persoane cu dizabilități, 12 carduri ilustrate cu soluții și 28 de carduri cu probleme. 40 de jocuri au fost distribuite către 40 de profesori de gimnaziu din întreaga țară, în format fizic, însă orice profesor și părinte îl poate găsi în format digital și în pagina dedicată proiectului, pe site-ul asociației Cu Alte Cuvinte. Acesta poate fi descărcat gratuit, alături de instrucțiuni.

Jocul a fost creat cu implicarea Ruxandrei Mateescu (asociația Supereroi printre noi), expertă cunoscută la nivel internațional în incluziunea persoanelor cu dizabilități.

Proiectul „Teen Action for Inclusion” a fost inițiat de asociațiile Cu Alte Cuvinte (CUAC) și Supereroi printre noi, fiind cofinanțat de Administrația Raiffeisen Comunități.

Pentru a participa la evenimentul de lansare fizică a jocului, vă rugăm să ne confirmați prezența la adresa asociatia.cualtecuvinte@gmail.com.

Site proiect: https://www.cualtecuvinte.com/teen-action 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.