Lansarea EUROPAfest 2024 la Palatul Elisabeta

0

Lansarea EUROPAfest 2024 la Palatul Elisabeta

It’s all about live quality music !

5 – 14 iulie, Bucuresti & Sinaia

Caracterizat prin autenticitate, diversitate si tinuta, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare editie la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei in intreaga lume. Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic revine in 2024 cu concerte de exceptie. Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest prezinta in perioada 5 – 14 iulie, artisti din peste 15 tari – Europa si invitati speciali din SUA, Australia, China sau Japonia.

Lansarea EUROPAfest 2024, eveniment derulat din 2005 sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta si al Altetei Sale Regale Principele Radu, s-a realizat pe 4 aprilie, prin evenimentul traditional Seara Palatului Elisabeta dedicata EUROPAfest. Organizatorii festivalului, alaturi de parteneri si sustinatori ai evenimentului, au fost invitati la Palatul Elisabeta.

Cele 9 zile de festival aduc o agenda plina – concerte, concurs international de jazz, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru ca totul sa culmineze cu Concertul de Gala. Evenimentele EUROPAfest se desfasoara in locatii diferite din Bucuresti si Sinaia pentru a da posibilitatea manifestarilor paralele.

Directorul festivalului, Luigi Gageos, declara: “Cand am inceput, era dificil de organizat un festival international intr-o tara precum Romania, atat din pricina contextului economic, dar si a mentalitatii si educatiei muzicale. Lucrurile nu au devenit mult mai usoare nici pe parcurs, dar simt ca am adus o schimbare notabila. Astazi avem un public fidel, avem oameni care vin an de an la EUROPAfest, care asteapta vara ca sa intalneasca artisti din toate colturile lumii. Ne-am incapatanat sa ramanem pe piata, in ciuda tuturor dificultatilor si iata ca, in pragul editiei cu numarul 31, putem spune ca a meritat.”

Un loc aparte in agenda festivalului il ocupa Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Introdus pe agenda EUROPAfest in anul 2007, evenimentul ajuns la majorat, invita publicul sa descopere concepte inedite si cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului, „creme de la creme” ai noii generatii din intreaga lume. Concursul promite publicului jazz de calitate, seri de originalitate, vitalitate, surprize si combinatii inedite.

Instagram EUROPAfest: https://www.instagram.com/europafest/ 

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.