Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea campaniei „Călătorii urbane cu părinți și copii. Descoperim Bucureștiul împreună”

0

Kinder Trips anunță lansarea variantei pilot a campaniei „Călătorii urbane cu părinți și copii. Descoperim Bucureștiul împreună”. Kinder Trips este un blog de călătorii cu copii, activități în familie și explorare urbană – www.kindertrips.com.

Campania se va derula pe parcursul următoarelor luni, fiind un proiect inedit de blogging, antropologie, explorare urbană și afectivă a orașului. Campania urmărește:

**Să îi inspire pe oameni, locuitori sau turiști, să privească altfel orașul București.
**Să îi împrietenească pe locuitori cu Bucureștiul,
să contribuie la consolidarea sentimentului de apartenență la oraș și al atașamentului față de diverse locuri.
**Să încurajeze familiile cu copii să exploreze mai mult și mai conștient spațiile urbane, alegând astfel să își petreacă timpul liber într-un mod original și necostisitor.
**Să atenueze prejudecățile și percepțiile generale, perpetuate adeseori chiar și de cei care locuiesc aici, cum că Bucureștiul nu are nimic de oferit, fiind un oraș exclusiv urât, anost și agresiv.

Campania „Călătorii urbane cu părinți și copii. Descoperim Bucureștiul împreună ”are două direcții principale:

  • Componenta online, care constă într-o serie de articole publicate pe blogul www.kindertrips.com, în următoarele luni, cu idei de trasee urbane, ghiduri și fotografii.

  • Componena offline, care va cuprinde ateliere de educație urbană pentru copii, concursuri și tururi ghidate pentru familii, în măsura în care vom reuși să atragem resurse financiare.

Cu bune, cu rele, noi credem că orașul aparține tuturor și suntem responsabili să îl facem mai bun. Un prim pas în această direcție ar fi să învățăm să ne cunoaștem orașul, să îl înțelegem, să reușim să îl privim cu alți ochi, să ne împrietenim cu el și să construim o legătură afectivă. Campania noastră își propune să dea startul acestui proces și poate fi urmărită aici: https://kindertrips.com/ro/recomandari/campanii/calatorii-urbane/.

Kinder Trips este un blog de călătorii cu copii și activități în familie, așadar traseele și obiectivele prezentate vor fi cât mai ”child friendly”, orientate spre familie, dar potrivite pentru orice locuitor al orașului.

În funcție de resursele financiare atrase în perioada următoare, campania se va particulariza pe cele 6 sectoare ale orașului și, ulterior, pe cartiere.

Facebook: https://www.facebook.com/kinder.trips/

Instagram: https://www.instagram.com/miruna_kindertrips
Blog:www.kindertrips.com

Hashtag-uri oficiale pe care vă încurajăm să le folosiți:
#calatoriiurbane
#calatoriiurbanebucuresti

Proiectul de blogging Kinder Trips este inițiat și deținut de Miruna Tîrcă, antropolog urban, manager, evaluator și monitor de proiecte educaționale & comunitare, blogger și conector social. Miruna a condus timp de 11 ani Asociația Komunitas, specializată în proiecte de cercetare socio-antropologică, programe de educație urbană & educație culturală pentru copii și adolescenți, inițiative de dezvoltare comunitară și intervenții urbane în cartierele Bucureștiului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.