Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea cafenelei sociale „Sheida – Coffee and Stories”

0

Dr. Wargha Enayati și Fundația Policlinici Sociale Regina Maria au deosebita plăcere de a vă invita joi, 26 ianuarie 2017, începând cu ora 10.30, la conferința de lansare a cafenelei sociale Sheida – coffee and stories, pe Strada Ion Câmpineanu nr. 23.

Cafeneaua este visul împlinit ale unei fete persane pe nume Sheida și este un spațiu care aduce o infuzie de tinerețe alaturi de expresivitatea orientală. Pe langa cafele de specialitate si ceaiuri aromate, la etaj, veti descoperi un spatiu care te invita la visare si leneveala, de fapt un cochet showroom pentru covoare persane unicat, lucrate manual.

Numai acela care, în zilele noastre, își consacra viața slujirii întregii rase umane, este într-adevăr om”-Baha-u-llah. Acest citat baha’I pe cât de tare o motiva, pe atât de tare o descumpănea: „Cum aș putea eu, un simplu copil, cu puțina mea cunoaștere, să pot servi întreaga rasa umană?”.. se întreba ea . Și într-o zi a ințeles: „Nu sunt singură!” și-a spus ea, „toți oamenii din jurul meu, care posedă o inimă bună îmi vor fi alături, în visul meu de a-mi ajuta semenii!”. Un zâmbet i-a imbrăcat întreaga față iar flacăra iubirii i-a cuprins sufletul: ideea cafenelei ce îi poartă acum numele i-a venit ca prin vis. Un loc ca o zi de vară, unde cu toții să îi putem ajuta pe cei mai puțini norocoși dintre noi, unde să ne adunăm împreună în unitate, iar din voie bună să construim o lume mai frumoasă, unde să fim cu toții ca „fructele unui singur copac, ca frunzele unei singure ramuri”. Aceasta este viziunea Sheidei pentru cafenea.

Invitatie lansarea cafenelei sociale Sheida

Cafeneaua este un proiect inițiat de singura fundație din România care detine două policlinici sociale și care în 2016 a oferit servicii medicale gratuite la peste 2.000 de pacienți fără venituri și asigurări medicale (în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac) și servicii medicale la preturi foarte reduse pentru alte 2.000 de persoane cu venituri mici (in Policlinica Socială Sala Palatului).

Toate veniturile încasate în cafenea vor fi direcționate integral pentru continuarea programelor celor două policlinici sociale și cele două centre educaționale – Centrul Educațional Băneasa și Afterschool Clinceni.

În cadrul conferinței de lansare, vă invităm să facem împreună și un tur al Policlinicii Sociale Sala Palatului, să cunoașteți echipa medicală, să interacționați cu beneficiarii noștri și să aflați mai multe despre programele fundației.

Mai multe detalii despre proiectele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria puteți afla pe site-ul fundației.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.