Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea Apelului Național în vederea înființării Casei Memoriale Coandă

0

“Brâncoveanu – lecțiile trecutului” – colocviu științific.

Lansarea Apelului Național în vederea înființării Casei Memoriale Coandă.

Joi, 2 aprilie 2015, între orele 18:00 – 20:00, la sediul Fundației Dignitas, din str. Anton Pann, nr. 21., va avea loc evenimentul cu tema “Brâncoveanu-lecțiile trecutului”. În cadrul manifestării sunt pogramate alocuțiuni științifice, vizitarea unei expoziții tematice și lansarea unei campanii de mobilizare civică pentru valorificarea responsabilă a patrimoniului cultural național.

Academicianul Răzvan Theodorescu va evidenția în expunerea sa importanța aducerii în conștiința publică românească a semnificației și a valorii moștenirii culturale brâncovenești.

Prof. univ. dr. Radu Ciuceanu, Președintele Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, va rosti o alocuțiune pe tema relevanței actuale a personalității și epocii lui Constantin Brâncoveanu.

Grupul de inițiativă civică format din Asociația Henri Coandă, Revista Știință&Tehnică și Fundația Dignitas lansează APELUL NAȚIONAL către instituțiile publice ale statului, investitorii români, întreaga societate civilă și mass media, în vederea înființării Casei Memoriale Coandă, ca act de demnitate națională și de dezvoltare sustenabilă a culturii românești.

Seara se va încheia cu vizitarea expoziției  “Henri Coandă – geniu universal, mare iubitor de neam“,
din seria celor dedicate personalităților cu valoare identitară pentru poporul român, organizată cu sprijinul Fundației Culturale Bartoc.

Au fost invitate personalităţi marcante din mediul academic, universitar, artistic, reprezentanţi ai unor organizații ale societății civile, instituţii publice de educaţie, ştiinţă şi cultură, lideri de opinie, studenți. Vor fi prezenţi jurnalişti din presa scrisă și audio-vizual, care vor transmite mesajul participanţilor  către publicul larg.

Evenimentul este organizat de Fundația Dignitas și Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.