Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea albumului „Trecut-au anii. Bucureștiul de ieri și de azi” de Andrei Bîrsan

0

Gata! Albumul ”Trecut-au anii … Bucureștiul sfârșit de secol XX comparat cu anii actuali” a apărut la Editura Corint, Colecția Istorii urbane.
Vă invit marți, 10 decembrie, de la ora 18:30, la Librăria Cărturești Carusel pentru lansarea unui album foto care face paralela între Bucureștiul de azi și cel de acum 30 de ani: „Trecut-au anii. Bucureștiul de ieri și de azi” cu fotografii făcute de mine, Andrei Bîrsan. Cele vechi le-am făcut în perioada 1980 – 2000, cele noi în anii 2018 și 2019.


Trecut-au anii, album cu un București chinuit de comuniști, comparat cu unul în căutarea identității, câteodată mai frumos, câteodată mai urât sau chiar distrus de interesele unora. Vă propun, așadar, să (re)descoperiți Bucureștiul de la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI. Albumul îl dedic puiuților mei Mihaela și Andreia Bîrsan soție și fiică.

Am avut norocul să încep să fotografiez chiar în perioada în care Bucureștiul era în plină demolare, începând cu toamna lui 1979. Fotografiile făcute spun povestea orașului și a noastră, așa cum a fost, așa cum am trăit în școala generală, liceu și facultate. În anul 2016 am înființat Centrul de memori vizuală a Bucureștiului www.bucurestiulmeudrag.ro

La eveniment participă:

  • Andrei Bîrsan, fotograf
  • Mihai Fulger, critic de film – un capitol este dedicat cinematografelor bucureștene
  • Adrian Majuru, coordonatorul colecției Istorii urbane

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Aici evenimentul facebook https://www.facebook.com/events/990345141324211/

Despre realizarea albumului

Fotografiile vechi le-am făcut în perioada 1980-2000 cu aparate pe film, Smena Symbol, Zenit E cu Helios de 58 mm si Pancolar de 50 mm, Orizont, Liubitel și după 1998 Canon 500N. Filme ORWO, Foma, câteva rusești, Fortepan, Azopan, am și un Ilford, Konica și Agfa Color. Toate fotografiile alb negru au fost developate de mine și din păcate majoritatea sunt supraexpuse și supra developate rezultând granulație mare.

Fotografiile actuale le-am facut, majoritatea cu Sony RX100 IV, m-a ajutat foarte mult. Am mai folosit Canon 6D cu 40mm și Fuji X100F. Toate au fost trase RAW și prelucrate mai cald cu Adobe Photoshop.
Nu am căutat să respect exact același punct de fotografiere cât atmosfera acestor ani chiar mă întreba Florin Alexandrescu de ce nu am așteptat să treacă mașina și după aceea să fotografiez, am vrut să fie cât mai reală fotografia actuală.

Pentru apariția albumului îi mulțumesc Mihaelei Bîrsan, lui Mihai Petre, Eugen Ionescu de la Unirea Shopping Center, Alex Mazilu, Constin Gheorghe de la Cartierul Uranus si Cartierul Evreiesc, Radu Oltean, Alexandru Panaitescu, Mihai Fulger, Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București, Anei Antonescu și echipei Editurii Corint, Adrian Crăciun de la Imprimeria Națională, Daniel Voinea și echipei Cărturești ….

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.