Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare volumului VEDERI ÎNCÂNTĂTOARE. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70

0

Evenimentul are loc JOI, 23 APRILIE, ORA 19.00, Hanul Gabroveni — ARCUB, Strada Lipscani 84—90, sector 3, București.

Invitați: arh. și criticul de arhitectură Françoise PAMFIL, istoricul de artă Mirela DUCULESCU, director al editurii Simetria și artistul Nicu ILFOVEANU

image002

Volumul completează principalele teme de cercetare angajate de expoziția Vederi încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ’60–’70, găzduită de Sala Dalles a Muzeului Național de Artă Contemporană din București între 10 octombrie și 23 noiembrie 2014.

Invitând în paginile sale autori reputați din domeniul istoriei și teoriei arhitecturii, istoriei artei, filmului și antropologiei, volumul reexaminează experiența modernității postbelice pe litoralului românesc punctând: conjuncțiile sensibile dintre „angajamentul social” al amplului proiect de dezvoltare și politicile de (re)prezentare ale turismului local; dintre caracterul excepțional pe care l-a căpătat acest laborator arhitectural în epocă și motivația arhitectului de a participa la dezbaterile culturii arhitecturale postbelice.

Intervențiile autorilor pledează pentru rescrierea semnificațiilor conținute de terenul complex al proiectului litoralului în timpul socialismului și pentru mobilizarea de noi repere teoretice și culturale, renegociind multiplele dimensiuni ale arhitecturii de loisir. Publicația oferă o citire comparativă a litoralului românesc, incluzând o serie de trei texte dedicate litoralului bugar, turcesc și rusesc al Mării Negre.

Autori: T. Elvan Altan, Irina Băncescu, Elke Beyer, Adina Brădeanu, Anke Hagemann, Claude Karnoouh, Olga Kazakova, Juliana Maxim, Carmen Popescu, Magda Predescu, Adelina Ștefan, Irina Tulbure, Ana Maria Zahariade.

Vederi încântătoare „este un volum al nuanțelor interpretative convergente”. „Împletirea sub semnul vizibilității dintre aspirația politică și cea arhitecturală, printre cele mai productive și mai «armonioase» […] din istoria arhitecturală a perioadei, motivează cu prisosință interesul tuturor autorilor pentru contextul politic al proiectului litoralului românesc.”Ana Maria Zahariade, istoric şi teoretician al arhitecturii

„[…] mitul și realitatea acestei arhitecturi privesc o fericire foarte precisă, cea a «omului modern». În ansamblul lui, ceea ce face volumul este să explice riguros, deci să demitizeze, mecanica acestei fericiri”.Dana Vais, critic de arhitectură

Volumul bilingv (română / engleză) este editat de istoricul de artă Alina Șerban împreună cu arhitecții Kalliopi Dimou și Sorin Istudor și publicat de Asociația pepluspatru (București). Publicația include o selecție de fotografii din arhivele revistei Arhitectura și AGERPRES, precum și un reportaj fotografic realizat între 2013—2014 de artistul Nicu Ilfoveanu. Designul volumului este conceput de Radu Manelici. Producția: Atelier Fabrik.

Cu sprijinul: Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii, Fundația ERSTE, Graham Foundation for Advanced Studies in the Fine Arts, Uniunea Arhitecților din România – Arhiva de imagine a revistei Arhitectura, AGERPRES.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.