Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare raport „Grupuri Vulnerabile // Violență domestică // Civic Labs”

0

Incluziunea socială este un subiect care ajunge pe ordinea de zi, în atenția publicului, mereu ca o consecință a unui eveniment negativ.

Pe parcursul anului 2019, în cadrul programului Civic Labs dezvoltat de Code for Romania, am derulat o cercetare amplă pe subiectul grupuri vulnearbile, respectiv al violenței domestice în România. Ne-am îndreptat atenția asupra acestei arii pentru a putea construi o schimbare reală, sustenabilă, cu ajutorul tehnologiei.

Rezervă loc aici. 

Grupurile vulnerabile, ca domeniu umbrelă,  fac referire la subiecte precum sărăcia, copiii instituționalizați, persoanele cu dizabilități, comunitățile rurale etc și atacă problematici de tipul violenței domestice, al accesului la servicii, la educație și la o șansă reală.

Acum, la final de ciclu anual Civic Labs, vă invităm alături de un panel de specialiști

  • să vă prezentăm rezultatele cercetării pentru 2019;
  • să vă prezentăm soluțiile identificate, prototipurile acestora și specificațiile lor;
  • să discutăm despre următorii pași pe care îi pregătim pentru noul an de studiu 2020.

Prezența dvs este importantă pentru că mecanismul de funcționare al Civic Labs presupune ca, după etapa de cercetare și de identificare de soluții, să le transferăm în mod gratuit către ONG-urile care le pot implementa și administra pe termen lung, dar și la identificarea finanțatorilor care să facă acest lucru posibil pentru ei.

Vă așteptăm așadar, marți, 10 martie , de la ora 18.00, la Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160, București).

Programul de studiu Civic Labs 2019 este susținut de Fundația Vodafone România și Lidl Romania. Sponsor de domeniu – Avon.

Seria de șase evenimente lansare raport Civic Labs an 1 de studiu, este cu acces liber pe bază de înregistrare:

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.