Lansare proiect “STArS – Stagii de practica pentru studenti”

0

S.C. Libro Events S.R.L. şi Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, împreună cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, anunță lansarea proiectului “STArS – Stagii de practică pentru studenţi”.

poster_A3

Proiectul vizează dezvoltarea de abilităţi practice pentru 225 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ de masă prin furnizarea de stagii de pregătire practică, dar şi prin consilierea şi orientarea lor profesională în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă.

De asemenea, proiectul implică realizarea a 5 vizite tematice de orientare profesională în ţară şi o vizită în Italia, conform abordării transnaţionale a proiectului. În urma desfăşurării stagiilor de practică, studenţii vor primi 225 de subvenţii şi adeverinţe de practică, iar 50 de diplome de excelenţă şi 50 de premii în valoare de 2000 de lei vor fi acordate prin concurs.

Proiectul a început în luna iulie 2015 şi durează 6 luni.

Referitor la oportunitatea proiectului, acesta răspunde necesităţii de consolidare a experienţei practice a studenţilor, care să corespundă într-o măsură mai mare cerinţelor actuale ale pieţei muncii şi să participe la diminuarea decalajului dintre mediul universitar şi mediul privat.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează