Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare proiect „SOLFERINO – Ateliere de reciclare creativă”

0

Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6, cu ajutorul finanțării din partea companiei Electrica S.A. și cu implicarea angajaților acesteia, lansează proiectul „SOLFERINO – Ateliere de reciclare creativă”.

În fiecare an, tone de produse textile, care ar putea fi reutilizate sau reciclate, sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere, crescând gradul de poluare a mediului înconjurător. Prin acest proiect, Crucea Roșie își dorește să crească gradul de conștientizare asupra consumului de resurse și să sprijine comunitățile defavorizate prin donarea hainelor colectate și recondiționate în cadrul atelierelor la care vor participa angajați ai companiei Electrica, alături de bucureștenii interesați.” – Ana Derumeaux, Manager de proiect.

Proiectul are doua componente, prima vizând informarea și educarea membrilor comunității pentru a deveni mai responsabili cu privire la resursele folosite în producerea textilelor și durata folosirii lor. Spre exemplu, pentru producerea unui singur tricou nou de bumbac se folosesc 2.700 litri de apă, la care se adaugă consumul de energie nu doar pentru producerea tricoului, dar și pentru transport și comercializare. Locuitorii Bucureștiului vor fi invitați să participe la o serie de 11 ateliere pe tema reutilizării și reciclării creative a articolelor textile pe care nu le mai folosesc.

Cea de-a doua componentă a proiectului, presupune donarea hainelor/textilelor reciclate spre folosul persoanelor fără adăpost, copiilor instituționalizați și căminelor de bătrâni. Îmbrăcămintea reutilizabilă va ajunge la cei aflați în nevoie prin implicarea voluntarilor Crucii Roșii.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nici o discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.