Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare proiect F.R.I.E.N.D.S.

0

Școala Gimnazială nr. 1 „Sfinţii Voievozi” lansează proiectul „F.R.I.E.N.D.S. – Fii Responsabil! Implică-te! Empatie! Nondiscriminare! Dăruire! Stop bullying!” în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 112, Școala Gimnazială nr. 80, Școala Gimnazială „ Ion I.C. Brătianu” şi Școala Gimnazială nr. 102 „General Eremia Grigorescu”. Iniţiativa se va derula în perioada 02 martie – 03 aprilie 2020 şi îşi propune să contribuie la diminuarea fenomenului de bullying prin seminarii de informare, workshopuri şi cursuri de formare adresate elevilor, profesorilor, părinţilor şi consilierilor şcolari din cele cinci şcoli din Bucureşti.

Proiectul debutează cu o serie de seminarii de informare organizate în cele cinci şcoli în perioada 02 – 13 martie 2020. Aceste activităţi educative au ca scop stimularea de atitudini civice în rândul a minim 1000 de elevi din clasele V-VIII în prevenirea, gestionarea şi combaterea bullying-ului. Participanţii vor înţelege cauzele şi consecinţele acestor comportamente, vor învăţa să îl recunoască în şcoala lor şi vor deprinde măsuri de prevenire şi soluţionare.

Ce este bullying-ul? Fenomenul se petrece atunci când o persoană sau un grup de persoane agresează psihologic, verbal sau fizic, în mod intenţionat şi repetat, o altă persoană care nu se poate apăra. În majoritatea cazurilor, aceasta se diferenţiază de restul grupului prin anumite caracteristici cum ar fi aspectul, statutul social şi economic sau preferinţe personale. Acesta poate fi verbal, fizic, social sau virtual (în mediul online – cyberbullying) şi are consecinţe precum: pierderea încrederii în sine, scăderea performanţei şcolare, deficit de atenţie, anxietate, violenţă, abandon şcolar, depresie sau chiar suicid.

Proiectului „F.R.I.E.N.D.S. – Fii Responsabil! Implică-te! Empatie! Non-discriminare! Dăruire! Stop bullying!” a fost aprobat conform Regulament CIVITAS 2019-2020, Ediţia a X-a, Capitolul I. Persoană de contact: Andreea Romeghe, Coordonator campanie de promovare, e-mail: andreea.romeghe@gmail.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.