Lansare Originea speciilor de Charles Darwin, cartea care a schimbat lumea

0

„Exista o maretie în perspectiva aceasta asupra vietii, cu numeroasele ei forte, însufletite initial de Creator în cateva forme sau numai într-una singura. Si în timp ce planeta noastra isi continua rotatia dupa legea imuabila a gravitatiei, nenumarate forme dintre cele mai frumoase si mai minunate, aparute dintr-un inceput atat de simplu, s-au dezvoltat si continua sa se dezvolte.

Charles Darwin, Originea speciilor

Afis-Originea speciilor- lansare la Antipa20-05-2017

In data de 27 decembrie 1831, tanarul naturalist Charles Darwin parasea portul Plymouth la bordul corabiei Beagle. In urmatorii cinci ani, Darwin a cercetat plante si animale de pe cuprinsul lumii, adunand o serie de dovezi ce vor culmina intr-una dintre cele mai mari descoperiri din istoria umanitatii: teoria evolutiei prin selectie naturala, incununata in celebra carte Originea speciilor, aparuta dupa 28 de ani, in 1859.  

 

Editura Herald si Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa (Sos. Kiseleff, nr.1, sector 1) au placerea de a va invita sambata, 20 mai la ora 16:30, la evenimentul de lansare a cartii Originea speciilor de Charles Darwin in cadrul programului Noaptea Muzeelor, un eveniment cultural complex, desfasurat an de an in marile orase ale lumii.

In cadrul acestui eveniment, vom povesti despre descoperirea epocala a lui Charles Darwin, care avea sa schimbe pentru totdeauna felul in care oamenii se vad pe ei insisi si lumea in care traiesc. Fiind una dintre putinele opere stiintifice paradigmatice accesibile publicului larg, cartea lui Darwin nu numai ca a lansat stiinta biologiei moderne, ci totodata a influentat practic intreaga gandire literara, filosofica si religioasa. Vom descoperi ce anume a stat la baza acestei opere monumentale impreuna cu invitatii speciali ai acestui eveniment: dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, acad. dr. Mircea Flonta, filosof, acad. dr. Dumitru Murariu, directorul Institului de Biologie al Academiei Romane, Alexandru Anghel, senior editor Editura Herald. Lansarea de carte va fi moderata de Sorin Lucaci, reprezentant al Editurii Herald.

Pe langa volumul lansat, Originea speciilor de Charles Darwin, Editura Herald va fi prezenta la eveniment si cu titlurile din colectia Mathesis, colectie care reuneste contributii valoroase in domenii precum: filosofia si istoria stiintei, neurologie, fizica, psihologie evolutionista, biologie.

 RSVPEveniment Facebook

Organizatori: Editura Herald si Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0744.325.209, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri media: B1 TV, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Europa Fm, Radio Romania Targu Mureș, Radio Romania Iași, Radio Romania Cluj, Discovery Romania, Radio Deea, Revista Știinta și Tehnica, Asociatia pentru Dezvoltare Intelectuala și Personala, Asociatia Secular-Umanista Din Romania, Bookblog, Literaturapetocuri.ro, semnebune.ro, 4Arte, Agentia de carte, Bookaholic, Bookhub.ro, Blogul unei cititoare de cursa lunga, Bookuria, Filme-carti, Pr Wave, Raftul cu Idei, Romania Pozitiva, Societatesicultura.ro, Booktopia, Serial Readers, Fundatia Calea Victoriei, Gratuitor, Festivaluri Romanești, LiterNet.ro, Iqool.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.