Lansare de carte + muzichie: „Antume” de Jean-Lorin Sterian

0

Editura Herg Benet si Book-land.ro va invita la lansarea cartii „Antume” de Jean-Lorin Sterian, joi, 10 noiembrie, ora 19.00, in The Floor Club & Culture (Fostul Lucky 13), Str. Selari 9-11 (Curtea Sticlarilor), Bucuresti.

Microfonul va fi deschis pentru o lectura a autorului si a actorilor invitati, dar si pentru un jam-session Dilletant Gathering & Others  (cine vrea sa urce pe scena), iar Cornel Gologan va fi prezent cu o expozitie de desene care pot fi intilnite si in interiorul cartii.

 

Pe langa cele 233 de pagini ale cartii, toti cei prezenti vor primi o pagina bonus, de colectie!

„Antume”, perechea incitantului volum „Postume”, porneste de la articolele semnate Jean-Lorin Sterian si publicate pana in 2008 in publicatia 24FUN. Cu umor si ironie, asa cum ne-a obisnuit inca din romanul „Lorgean”, Jean-Lorin Sterian abordeaza o arie diversa de teme urbane, precum publicitatea, preferintele muzicale ale romanilor, jurnalismul, pub-urile, evenimentele mondene sau rostul si soarta trend-urilor. Citind „Antume”, nu ai cum sa nu descoperi cel putin o idee asupra careia ai reflectat si tu, la randul tau. Cu adevarat o carte de citat, dupa a carei lectura te vei descurca mult mai usor in jungla urbana.

10 reguli de respectat pentru a aborda un scriitor

1. Nu afirma niciodata „whoah, ce cool e sa fii scriitor!“ daca observi ca are tricoul destramat.

2. Nu-l intreba ce gen de carti scrie. Etichetarile sint treaba criticilor.

3. Nu-i povesti intimplari interesante din viata ta, mentionind ca s-ar putea scrie o carte dupa ele.

4. Nu te plinge ca nu ai timp sa citesti sau sa mergi la teatru pentru ca muncesti prea mult. Complexele culturale sunt extrem de plictisitoare.

5. Nu te simti obligat/a sa vorbesti despre literatura. Un inceput bun ar putea fi o discutie despre ce tipuri de bautura se gasesc la bar. Citatele din Foucault sau Lacan sint pentru disertatii, nu pentru conversatii.

6. – scris ilizibil –

7. Nu-l considera expert in gramatica, punindu-i intrebari de genul „cum se spune corect, funicular sau furnicular?“. Scriitorul scrie in limba romana, nu e profesor de limba romana.

8. Nu-i cere cu imprumut cartile publicate, spune-i ca o sa le cumperi si ca o sa vorbesti despre ele abia dupa ce le citesti.

9. In caz ca si tu scrii (si nu arati ca PJ Harvey,) evita sa-i plasezi vreun manuscris.

10. Daca nu-ti doresti ca discutia sa se termine brusc, nu-l intreba daca traieste din scris.

(Jean-Lorin Sterian)

Jean-Lorin Sterian s-a nascut pe 5 iunie 1975. A publicat romanul „Lorgean” (Polirom, 2006) si volumele de povestiri „Baltazar si Hazardul” (Editura „Metafora”, 1997), „Scriitorul a iesit la vanatoare” (Editura „Pro Logos”, 2001) si „Postume” (Editura „Amaltea”, 2003), la care se adauga micro-romanul „Clopotele bat fara noima” (Editura „Noesis”, 2001) aparut doar in format electronic. A scris si pentru revistele Esquire, Playboy, Class, 24FUN, Omagiu, Tabu, Highlife, EgoPHobia, Elle Magazine, Noua Literatura, Tataia, DoR, On. A facut parte din trupa de playback „Grupul Sanitar”, care a scos albumul „Playback Superstar” si despre care a produs documentarul „Lectia de playback”. E pasionat de filme, iar mai nou s-a apropiat si de producerea lor, ca scenarist, dar si ca regizor, deocamdata al scurtmetrajului „Principiul dragostei comunicante”. Este initiatorul proiectului teatrului de apartament lorgean theatre. Are in pregatire un nou roman, asupra caruia inca mai planeaza misterul.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.