Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de carte inedită: Scrisoare pentru Moș Crăciun, de Cristina Beatrice Preda

0

Tânăra scriitoare de numai 17 ani, Cristina Beatrice Preda,  își lansează un nou volum de povești pentru copii în prag de sărbători.

„Scrisoare pentru Moș Crăciun” este o carte scrisă cu gândul la bunica ei plecată dintre noi căreia îi dedică și această lansare. Evenimentul va avea loc la locul de joacă, Elefănțelul curios, joi, 12 decembrie, de la ora 18.00.

Cristina Beatrice Preda, autoarea celor trei volume „Aventurile lui Tăpățel și prietenii lui jucăuși”, „Puterea prieteniei” și „Jurnalul Creionului Tapat”, își lansează acest volum special de sărbători împreună cu invitații ei speciali. Actrița Rusu Nicoleta, de la teatrul Ion Creangă va citi un fragment din carte, iar prietena familiei, Daniela Andrei (15 ani), va susține un mini-recital la vioară. Cartea „Scrisoare pentru Moș Crăciun” a fost publicată de Self-Publishing România.

1424387_436802446445182_1302357656_n

Iată ce spune Cristina despre noua ei carte:

“În prezent, particip cu voioșie la întâlnirile cu elevii de la Biblioteca Metropolitană, iar de fiecare dată rămân plăcut surprinsă de deschiderea lor, și de bunătatea cu care mă întâmpină. Cartea pe care o lansez are o semnificație aparte pentru mine, așa cum are și relația bunici-nepoți. De-a lungul timpului, viața mi-a dat de înțeles că are și suișuri și coborâșuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm răpuși de prima rafală de vânt. Nu atunci când avem o lume întreagă de explorat. Credința și voința zdrobesc limitele, pe care de cele mai multe ori, noi ni le impunem, fără a ști cu exactitate de ce suntem capabili.”

Fragment din cartea Cristinei Preda, Scrisoare pentru Moș Crăciun

Era o după-amiază geroasă, spre sfârșitul lunii decembrie. Deşi natura nu îşi scosese încă haina albă de gală, pentru a o întâmpina, iarna îşi făcuse simţită prezenţa dezlănţuind un frig teribil care încolţea casele, nelăsând sobelor nici măcar o clipă de răgaz.

Mai erau câteva zile până la Crăciun, iar dincolo de ferestrele îngheţate, se zăreau copiii mai voioşi şi mai zglobii ca niciodată, alergând de colo-colo, pe lângă părinţii lor care nu îşi mai vedeau capul de treburi. Ardeau de nerăbdare și se întrebau fără încetare: „Va veni Moş Crăciun?”, „Ce îmi va aduce Moşul?”, deși, din când în când, o urmă de îndoială le înnegura pentru o clipă sufletul: „Am fost îndeajuns de cuminte anul acesta?” Sperând ca balanţa faptelor să fie de partea binelui, iar sacul bătrânului darnic să fie neîncăpător, micuții numărau zilele, minutele, ba chiar secundele, până când bradul împodobit cu migală le va găzdui cadourile, iar clopoţeii vor suna a sărbătoare, închinând un clinchet în cinstea poveştii pline de magie și neprevăzut care avea să urmeze.

În vreme ce toate scrisorile pentru Moş Crăciun ajungeau la destinaţie, una abia prindea viaţă. Era vorba despre scrisoarea micuţei Maria, o fetiţă de şapte ani, care îşi dorea ceva cu totul și cu totul special. Anul acesta, dulciurile, păpuşile, rochițele de catifea pierdeau teren în faţa…

‒ Ce faci? o întrebă mama, intrând în camera ei, cu câteva prăjiturele aromate.

‒ Vreau să îi scriu Moşului, dar mi-e teamă că va primi scrisoarea mea prea târziu! oftă Maria, jucându-se cu creionul. Se lăsă o clipă de tăcere, clipă în care mama deveni nostalgică. Mângâind creştetul fiicei sale, îi spuse cu blândeţe:

‒ Niciodată nu e prea târziu, draga mea! Moş Crăciun are puteri magice, iar dragostea lui pentru copii este nemărginită! Nicio dorință nu rămâne neîndeplinită…

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.