Lansare de carte in prezenta Prof. Muhammad Yunus, castigator al Premiului Nobel pentru Pace

1

FPP are placerea de a oferi publicului roman un nou volum din colectia ”Responsabilitate Sociala in Afaceri”, impreuna cu editura Curtea Veche. De aceasta data, FPP este onorata sa sprijine aparitia in limba romana a cartii Building Social Business: The New Kind of Capitalism That Serves Humanity’s Most Pressing Needs, scrisa de Prof. Muhammad Yunus, castigator al Premiului Nobel pentru Pace in 2006.

Lansarea va avea loc in prezenta autorului, in data de 29 octombrie, in cadrul Social Business Tour 2010, organizat de Fundatia Erste in colaborare cu Grameen Creative Lab si Ministerul Federal al Muncii, Afacerilor Sociale si Protectiei Consumatorului din Austria si sustinut de BCR si good.bee, ca parte a Grupului Erste.

Prof. Muhammad Yunus este fondator si CEO al Grameen Bank, care a oferit credite, pana in prezent, unui numar de peste 8 milioane de sarmani din peste 80.000 de sate din Bangladesh. A studiat economie la Universitatea Vanderbilt din Statele Unite, unde si-a obtinut si doctoratul, in 1970. Dupa o perioada in care a predat economie la Middle Tennessee University, s-a intors in Bangladesh, unde a fost numit seful catedrei de economie de la Universitatea Chittagong. In 1976, a inceput proiectul Grameen Bank, transformat intr-o instituție bancara in 1983.

Muhammad Yunus a creat conceptul care sta la baza Grameen Bank: servicii bancare fara colaterale pentru cei mai saraci. Acest model de business a fost adoptat de numeroase initiative de micro-finantare din intreaga lume, fiind considerat ”sursa primara” a conceptului de afaceri sociale – solutionarea problemelor sociale prin initiative antreprenoriale si structuri de business inovatoare, fara a distribui dividende. Prof. Yunus si Grameen Bank au primit, in 1996, Premiul Nobel pentru Pace.

Social Business Tour 2010 este o initiativa comuna a Fundatiei  ERSTE, Grupului Erste, good.bee, Ministerului Federal al Muncii, Afacerilor Sociale si Protectiei Consumatorului din Austria si a Grameen Creative Lab, in cadrul Anului European pentru Combaterea Saraciei si a Excluziunii Sociale. Dupa lansarea din Viena si Bratislava, Social Business Tour 2010 a continuat la Budapesta (inceputul lunii iulie), Belgrad (sfarsitul lunii septembrie), Praga (inceputul lunii octombrie) si Bucuresti (28 si 29 octombrie).

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul oficial, la adresa www.socialbusinesstour.com.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.