Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de carte – Fiducia și Trust-ul

0

Lansare de carte – Fiducia și Trust-ul

Fiducia, instituția prin care și persoanele fizice se pot proteja în cazul insolvenței

București, 27 februarie 2017 – Editura C.H. Beck în colaborare cu autorul, avocat dr. Daniel MOREANU, au plăcerea să anunțe lansarea volumului „Fiducia și  Trust-ul”.

 p

Evenimentul va avea loc joi, 9 martie 2017, începând cu ora 16.00, în Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Lucrarea „Fiducia si Trust-ul”, publicată în 2017 de Editura C.H. Beck, este prima și singura lucrare științifică ce analizează introducerea în sistemul juridic românesc a unei instituții unice, inexistente anterior, și anume Fiducia.

Fiducia reprezintă un instrument juridic care permite divizarea patrimoniului unei persoane fizice sau juridice, fără a fi necesară constituirea unei entități juridice noi. Aceasta conferă protecție împotriva ipotezei insolvenței fiduciarului și este supusă principiului specializării dreptului de urmărire al creditorilor.

“Redactată cu rigoare terminologică, cu un discurs logic consistent și cu o autodisciplină de cercetare demnă de toată lauda, Fiducia și Trust-ul este una dintre cele mai bune lucrări de doctrină juridică elaborate în perioada post-decembristă în România”

  Prof.univ.dr. av. Valeriu STOICA

Lucrarea propune analiza comparativă a fiduciei în paralel cu echivalentul de drept anglo-saxon al acesteia, și anume Trust-ul, o instituție cu rădăcini foarte adânci în cultura juridică anglo-saxonă, reprezentând astfel o „dublă monografie”.

„Ideea acestei lucrări a apărut în urmă cu aproximativ 8 ani când m-am confruntat în activitatea de avocat cu analiza Fiduciei, noutate absolută în peisajul juridic românesc, introdusă prin Codul civil din 2009 (intrat în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2011). În acest context am observat că lucrările științifice care să analizeze acest subiect lipsesc. Pregătirea lucrării „Fiducia și Trust-ul” a fost realizată ca parte din cercetarea științifică în cadrul cursurilor Școlii Doctorale a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, sub coordonarea unei personalități marcante a spațiului juridic românesc contemporan, dl. Prof. univ. dr. av. Valeriu STOICA. În urma obținerii titlului științific de „doctor în drept” cu cea mai înaltă distincție, Summa cum Laudae, la începutul acestui an, rezultatul cercetării științifice a văzut lumina tiparului la o editură prestigioasă în domeniul juridic, și anume C.H. Beck”

Avocat dr. Daniel MOREANU

În cadrul evenimentului de lansare a lucrării  „Fiducia și Trust-ul” ce va avea loc joi, 9 martie 2017, ora 16.00 la Facultatea de Drept a Universității București, Sala Constantin Stoicescu, vor fi prezenți:

  • univ. dr.  Flavius-Antoniu BAIAS, Decan al Facultății de Drept din  cadrul Universității din București
  • univ. dr. av.  Valeriu STOICA
  • Andreea ALEXE, Redactor-șef Editura C.H. Beck
  • Avocat dr. Daniel MOREANU, autorul lucrării „Fiducia și Trust-ul

Prezența în cadrul evenimentului de lansare a lucrării  „Fiducia și Trust-ul” nu presupune taxe de participare. Înscrierea participanţilor se realizează în ordinea cronologică a confirmărilor

Pentru confirmarea participării, vă rugăm să trimiteți un email de înregistrare, la adresa andra.paceagiu@beck.ro, până miercuri, 8 martie 2017, ora 12:00.

Despre Editura C.H. Beck

Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cărţilor şi a publicaţiilor cu tematică juridică şi economică. Editura s-a impus pe piaţa literaturii juridice în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C.H. BECK. Începând cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului său european C.H. Beck, devenind astfel o societate independentă, cu capital majoritar german. Compania a devenit astfel parte integrantă a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative din Europa, grup fondat în anul 1763. În prezent, acest grup include mai multe societăţi din Germania, Elveţia, Cehia, Polonia şi România.

Cărțile Editurii C.H. Beck pot fi comandate online în magazinul Beckshop

Despre autor

Daniel Moreanu este avocat în cadrul Baroului București din anul 2006, colaborator la materia Drept civil în cadrul departamentului de Drept privat, Facultatea de Drept, Universitatea din București. Este autorul unui număr de 11 studii și articole publicate în principalele reviste de drept și a participat, de asemenea, la numeroase conferințe naționale și internaționale pe teme juridice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.