Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de carte: „Deviații de stereo”, de Ioana-Cristina Casapu, iese în lume la Terasa Monteoru

0

Editura Casa de pariuri literare are plăcerea de a vă invita joi, 15 septembrie, de la ora 19:00, la Terasa Monteoru (Calea Victoriei, 115), la lansarea primului volum din această toamnă, debutul literar al Ioanei-Cristina Casapu, „Deviații de stereo”. Alături de autoare, vor fi prezente la eveniment scriitoarele Nora Iuga, Laura Livia Grigore și Camelia Cavadia. Întâlnirea va fi moderată de Eli Bădică. Va citi Iulian Văcărean.

„Deviații de stereo”, de Ioana-Cristina Casapu, este un roman scris între 2006 și 2011, distins cu mențiune la concursul de debut literar Unicredit Țiriac ediția 2011 și revizuit de poeta și prozatoarea Nora Iuga.

facebook-cover-eveniment-lansare

Construit pe baza unei serii de schițe și pasaje de proză scurtă creionate de-a lungul a cinci ani pe un blog cu titlul omonim, „Deviații de stereo” este o analiză colorată și pe alocuri ironică a generației Facebook și a felului în care viața acesteia, trăită pe jumătate în concret și pe cealaltă jumătate online, se transformă dramatic. Iubirile, prieteniile, bețiile la spartul târgului în club, întâlnirile la cafea și despărțirile făcute cu block și spam, toate se schimbă la față și capătă această nouă dimensiune, în care odată intrat, percepi și trăiești viața cu un atu sau un deficit în plus: butonul de Like.

„De unde știe Ioana Cristina Casapu, la cei 30 de ani ai ei, ce știu eu la cei 85 ai mei? Întreaga carte nu-i povestea unei întâmplări, ci o femeie care se îmbracă și se dezbracă în fața noastră, la fiecare oră din zi și din noapte, după dispoziție. Te absoarbe total în bolgiile încâlcite ale adâncurilor ei. Iată o scriitoare care sare ca o tigresă dintr-un cerc de foc în altul, ba ca narator, ca personaj, ca autor, schimbând registrele în cele mai neașteptate momente, trecând de la mesaje scurte pe Facebook la scrisori sentimentale ca pe vremea bunicilor, confesiuni de o sinceritate libertină, niciodată lezând bunul simț, păstrând nealterate idealurile fetei cuminți dintre cele două războaie, dar și libertatea intimității totale, lipsite de orice sentiment, iscată de întâmplare.” – Nora Iuga

„Un volum blogosferic de-a dreptul, chit că termenul pare pur şi simplu inventat, scris în ritmul şi spiritul unui blog adevărat şi-a unei interacţiuni cu toţi şi nimeni. O amprentă în virtual despre poveşti atât de carnal umane. Ioana Casapu reuşeşte să pună în lumini şi umbre un stil de viaţă (nici nu mai contează dacă real), ceea ce astăzi, într-un vârtej de mode şi evenimente, nu se-ntâmplă prea uşor. Deviaţii de stereo (denumirea vine de la spaţiul online de pe yahoo360) exact asta face: monitorizează (termenul implică şi conotaţia tehnică) viaţa unei femei tinere la 360⁰. De la experienţe în contratimp, relaţii ratate, lecturi, petreceri, joburi, filme, seriale, totul devine o viaţă în Polaroid, consumându-se pe Skype, email, distrugătorul messenger, nelipsitul facebook sau încă literarele scrisori. Generaţia lui „nu o să reuşeşti nimic“ are aici exemplu perfect de cum nu e nimic de reuşit.” – un cristian, publisher cdpl.ro

Ioana-Cristina Casapu (30) s-a născut la București. De formare economist, a ales scrisul ca mediu de expresie, și fotografia ca mijloc de comunicare atunci când a simțit că nu-și mai găsește cuvintele. A urmat o carieră jurnalistică din 2006, în paralel cu afilierile la diferite agenții de publicitate locale. În 2014 a deschis propriul birou de creație, colaborând în proiecte de producție media, de comunicare și la expoziții și festivaluri de artă contemporană din București, Barcelona și Berlin. Este producătoarea proiectului de fotografie internațional Romanian Polaroid Photographers. Din 2015 își împarte viața între București și restul lumii, ca director de creație. www.ioanacasapu.com

Citiți două fragmente din „Deviații de stereo”, în avanpremieră, pe site-urile Dilema Veche și Bookaholic.

Cartea a apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N) și va putea fi achiziționată la prețul de 2,56 lei.

Evenimentul de Facebook este de găsit aici. Join & share!

Ne vedem joi, 15 septembrie, de la ora 19:00, la Terasa Monteoru (Calea Victoriei 115)!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.