Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de carte: Bucurestii Belle Epoque (Intrare libera)

0

Te invitam la Palatul Cercului Militar National sa ne bucuram impreuna de aparitia volumului BUCURESTII BELLE EPOQUE, noua carte a lui Radu Oltean, autorul proiectului Art Historia.

Evenimentul este cu intrare libera si va avea loc la Cercul Militar National, Salonul Artelor.

unnamed
Radu si invitatii lui ne vor surprinde cu discutii incitante si cu fotografii de epoca pe care nu le-am mai vazut. La finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe oferita de autor.Pentru Romania, La Belle Epoque a fost intr-adevar o epoca frumoasa, insemnand aproape 4 decenii de pace si de realizari remarcabile in toate sectoarele societatii, care au adus tarii respect si prestigiu pe intreg continentul. Aceste succese au avut la baza vointa si stradaniile unui Suveran de o inalta statura morala si a unei generatii de barbati politici de la care am avea azi multe de invatat.Cartea de fata nu este un simplu album cu poze inchinat acestei perioade memorabile din istoria noastra, ci, practic, o premiera intre lucrarile dedicate orasului de odinioara. Fiind ilustrata din belsug cu fotografii ramase pana acum ascunse ochilor cititorilor, atent selectate si insotite, fiecare, de un text explicativ bogat, fiecare imagine devine o poveste in sine.Fresca vie a Bucurestilor din preajma anului 1900, lucrarea de fata este o carte asteptata de mult de iubitorii epocii glorioase a lui Carol I, perioada ale carei moravuri, aflate si ele in „tranzitie“, au fost incondeiate cu atata talent si savoare de Caragiale.

Data: 19 Decembrie, Ora: 19:00
Costul cartii: 50 lei (in loc de 60 lei, costul cu care cartea va aparea in librarii)
Intrare libera
Loc: Cercul Militar National, Salonul Artelor – intrare din Blvd. Elisabeta
Inscrieri la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.