Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de bandă desenată – comics.cevamarunt.ro volumul 3

0

Duminică 8 martie 2015, de la ora 17:30, cafeneaua The Institute găzduieşte, într-o atmosferă relaxată, lansarea a celui de-al treilea volum de bandă desenată comics.cevamarunt.ro în prezenţa celor patru autori şi a comunităţii creative din Bucureşti.

Group 1

Cel de-al treilea volum comics.cevamarunt.ro conţine 120 de comicuri, fiecare spunând propria poveste. Lansarea coincide şi cu aniversarea a şapte ani de proiect, şi cu acest prilej toate cele trei volume de comics vor putea fi cumpărate în formatul clasic, dar pe un suport la o calitate superioară. Evenimentul va fi prezentat în vorbele de duh ale autorilor acompaniaţi pe alocuri de visuals, o sesiune de live drawing şi stickere din belşug. Gurmanzii comicoşi se vor putea bucura şi de cooking tematic prin biscuiţi în forma personajelor din comicuri.

De-a lungul celor şapte ani, echipa proiectului comics.cevamarunt.ro a lansat săptămânal comicuri creându-şi un loc în industria incipientă de comics din România ajungând la un total de peste 700 de comicuri traduse în peste 1500 de cadre. Comicurile au fost prezente în expoziţii precum Galeria Muzeului Benzii Desenate, Benzile desenate – înainte şi după ’89. Finisajul expoziţiei Arta benzii desenate, dar şi în cadrul East European ComicCon, Festivalului de Bandă Desenată de la Angouleme, 24Hours Comic, Salonului Internaţional de Benzi Desenate Sibiu, Bucureşti Comic Fest, Salonului de Benzi Desenate Constanţa.

Group 2

Autorii albumului de bandă desenată sunt Toma Alexandru şi Sergiu Floroaia, secondaţi de Paul Alexandru şi Dan Crişan. Toma şi Sergiu sunt comedianţi de stand-up, amândoi fiind invitaţi la Specialul de Comedie realizat şi difuzat de canalul TV Comedy Central Extra în 2013 şi 2014. Toma este grafician şi ilustrator de meserie, implicându-se constant în proiecte creative cum ar fi o serie de comicuri tematice dedicate lui Matei Aslan, un precursor al ilustraţiei comice româneşti, a semnat articole în Dilema Veche şi este autorul benzii desenate Questions of size. Sergiu este co-prezentator al matinalului Kiss FM, a scris articole pentru Playboy România şi FHM, şi a câştigat premii precum Words to Live By al comediantului Gene Perret, Cel mai bun Viral la Internetics 2014 cu Cine sunt Sergiu şi Andrei?, Premiul Juriului la Grand Spoof 2013 pentru Cahfu şi Cel mai bun Viral la Webstock 2012 cu Mă-ta are cratimă.

Group 3

comics.cevamarunt.ro este o platformă creativă de comicuri săptămânale în stilul http://explosm.net/, http://www.smbc-comics.com/ sau http://kindofnormal.com/wumo şi promovează importanţa benzii desenate pe o piaţă incipientă cum este cea din România.

afis Lansare Comics Ceva Marunt vol 3

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.