Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare call înscriere proiecte: „OPERA FRINGE FESTIVAL” 19-25 septembrie 2016 Bucureşti, România

0

„Opera Fringe Festival” este un festival de tip unic in Romania care își propune să încurajeze atât artiștii cât și publicul să aleagă o nouă alternativă: Opera Independentă.

Acest festival se află la prima ediție și iși propune sa creeze o comunitate nouă de artiști care să conștientizeze că independent nu înseamnă lipsit de calitate. De asemenea, prin organizarea acestui festival, ne dorim să expunem și să promovăm artiști tineri, dându-le ocazia să iși valorifice potențialul și spiritul creator într-un context mai liber.

„Opera Fringe Festival” este un proiect initiat de Asociația Beneva în colaborare cu Teatrul Mignon și este finanțat de ARCUB în cadrul Programului Cultural București – Orașul in-vizibil 2016.

opera  fringe

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE ȘI PARTICIPARE

Concursul Opera Fringe Festival, București 2016 – secţiunile operă și operetă – este deschis tuturor participanţilor, indiferent de cetăţenie.

Înscrierile se fac în perioada 28 iunie – 20 iulie 2016 și se trimit la operafringefestival@gmail.com . Concursul are o etapă de preselecţie care se va desfăşura în perioada 1-10 august 2016.

Ce ne dorim de la o producție care vine în festival?

– Să fie produs independent, spectacol integral sau fragmente dintr-un spectacol ( sunt acceptate și spectacole produse în cadrul Universităților de profil )
– Durata unui spectacol sa fie de minim 30 de minute, maxim 2 ore fără pauză
– Acompaniamentul spectacolului se va face la pian
– Se urmăresc abordări inovative sau spectacole remix pornite de la o partitură muzicală clasică
– Se acceptă spectacole de operă și operetă pentru copii

Premiile acordate la fiecare secţiune a concursului sunt indivizibile. Nu se acordă nicio derogare de la această regulă. (Premii Ex-aequo)
Se acordă urmatoarele premii din partea Opera Fringe Festival:
• Premiul I – 7500 lei
• Premiul al II-lea – 6000 lei
• Premiul al III-lea – 4000 lei
• Doua premii individuale speciale – 1250 lei

Premiul special al Festivalului va consta în crearea unui spectacol de operă in sistem independent, susținut de Asociatia Beneva și Teatrul Mignon, București cu artiști selectați din toate spectacolele prezentate în timpul festivalului, dintre cei care au solicitat înscrierea la acest premiu special. Candidații vor fi rugați să își prezinte interesul pentru acest premiu în fișa de inscriere.

De asemenea, toți concurenții selectați, vor putea participa la workshop-uri de actorie, mișcare scenică, management cultural și PR/branding personal. Acestea sunt oferite gratuit de către organizatorii festivalului.

Premiile vor fi anunţate după terminarea tuturor reprezentaţiilor in cadrul galei de premiere.

Despre

Beneva este o asociație fondată în 2009 a cărei misiune este schimbarea orașului prin artă și implicare comunitară axându-se pe 3 piloni : social – cultural – educațional.
www.beneva.ro

Teatrul Mignon este un teatru independent inființat în 2013 și oferă artiștilor independenți suport în dezvoltarea proiectelor de la producție până la management de proiect.
www.teatrulmignon.ro

Fondat în 1996 ca serviciu public de cultură, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti este singura instituție de profil din România care are rol de legătură între autoritatea locală şi societatea civilă.
Pentru că ARCUB se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, proiectele culturale pe care le realizează au o importantă componență socio-educativă.
www.arcub.ro

Detalii suplimentare, regulamentul complet și fișa de înscriere pe www.operafringefestival.ro si pe www.beneva.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.