Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansam selectia pentru cursul de formare: „Anxietate si depresie”

0

Dragi colegi și colaboratori,

Începând cu data de 1 Octombrie 2018, Organizația Umanitară CONCORDIA  a demarat proiectul ”MAGISTER – program de formare continuă pentru practicienii care lucrează cu persoane cu tulburări de sănătate mintală”, în cadrul programului Erasmus+.

Proiectul se desfășoară pe durata a 24 luni (01.10.2018 – 30.09.2020), în parteneriat cu Fundația Estuar (România), Asociația de Paralizie Cerebrală din Coimbra (Portugalia) și Universitatea de Știinte Aplicate din Vorarlberg (Austria). Obiectivele proiectului vizează asigurarea unei calități sporite în oferirea serviciilor sociale destinate persoanele cu tulburări de sănătate mintală și presupun: (1) promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu tulburări de sănătate mintală, prin formarea a 48 de profesioniști, care lucrează cu această categorie de clienți, (2) îmbunătățirea calității serviciilor oferite de aceștia la nivel european, (3) transferul de bune practici din Austria în România și Portugalia, precum și validarea de metode și instrumente.

Pe parcursul celor doi ani, proiectul se va concentra pe trei activități principale:

  • un program de formare (patru module x patru zile), pentru 24 de practicieni, care lucrează cu persoane cu tulburări de sănătate mintală; (Martie-Iulie 2019)
  • un program de formare de formatori (ToT), pentru 10 practicieni, selectați din rândul participanților la primul program de formare; (Octombrie 2019)
  • un al doilea curs (patru module x patru zile), concentrat pe depresie și anxietate, pentru alți 24 de practicieni, care lucrează cu persoane cu tulburări de sănătate mintală. (Martie-Iulie 2020)

Persoanele interesate să participe in cel de-al doilea curs de instruire concentrat pe depresie si anxietare, trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Nivel de cunoaștere a limbii engleze (B1); cursurile se vor desfășura exclusiv în limba engleză (predare la clasă, proiecte de practică, tutoring între sesiuni);
  • Profesii posibile ale participanților: asistenți sociali, pedagogi, educatori, psihologi, inclusiv lucrători sociali fără studii superioare, dar cu experiență de cel puțin 5 ani în asistența persoanelor cu tulburări de sănătate mintală;
  • Să aibă aprobarea explicită a superiorului/organizației, pentru participarea în program.

Beneficii pentru participanți32 credite ECTS, diplomă din partea Universității de Stiințe Aplicate din Vorarlberg – Austria, dezvoltare profesională semnificativă, posibilitatea de a deveni membrii echipei de formatori în CONCORDIA Academia și ai comunității de Alumni, acces la networking de nivel european.

PROCESUL DE SELECȚIE se va desfășura după cum urmează:

  • În perioada 01.2020 – 07.02.2020 persoanele interesate sunt rugate să trimită la adresa oana.hera@concordia.org.ro următoarele documente:
  • Scrisoare de motivație de participare în program (redactată în limba engleză)
  • CV (redactat în limba engleză) actualizat, din care să rezulte experiența de lucru cu persoane cu tulburări de sănătate mintală; Vor fi luate în considerare doar aplicațiile trimise în cadrul acestui termen.
  • 02.2020 – 11.02.2020 Se vor evalua candidaturile pentru selecția participanților, pentru programul de formare (cursul 2)

Structura Cursului de formare 2: Anxietate si depresie

24 profesioniști (12 din România, 12 din Portugalia)

Locatii Datele de desfasurare
Modul 1 (București) 10 – 13 Martie 2020
Modul 2 (Coimbra, Portugalia) 5 – 8 Mai 2020
Modul 3 (București) 16 – 19 Iunie 2020
Modul 4 (Coimbra, Portugalia) 14 – 17 Iulie 2020

*** Costurile pentru transportul si diurna in Portugalia vor fi acoperite prin proiect. Pentru cursurile din Romania se vor asigura doar pranzul si coffee-break-urile.

În data de 04 Februarie 2020, persoanele interesate sunt invitate să participe la o întâlnire de prezentare a proiectului și o trecere în revistă a tematicilor ce vor fi incluse în primul program de formare dacă se vor face solicitări în acest sens, la adresa de e-mail: oana.hera@concordia.org.ro.

Pentru mai multe informații legate de acest proiect, nu ezitați să contactați managerul de proiect: Oana Hera la adresa de email: oana.hera@concordia.org.ro sau la numărul de telefon: 0729.946.440.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.