Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laborator digital pentru învăţământ incluziv în Capitală

0

Şcoala Generală Nr. 190 din Capitală a finalizat recent proiectul „Digitalizare pentru Educaţie Incluzivă” realizat cu finanţare din partea Fundaţiei Orange.

Ȋn epoca digitalizării, o mare provocare o reprezintă facilitarea unor metode de învăţământ incluziv folosind suportul digital, învăţământ care să formeze competenţe şi să spargă barierele de învăţare ale elevilor cu dizabilităţi.

Laborator digital pentru invatamant incluziv in Capitala

Proiectul „Digitalizare pentru Educaţie Incluzivă” s-a născut din dorinţa de a susţine procesul de învăţare al copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, mai exact cu dizabilităţi cauzate de afecţiuni de văz şi auz, cu sau fără afecţiuni conexe, dar şi a elevilor supradotaţi, integraţi deja în Şcoala Gimnazială Nr. 190. Iniţiat şi coordonat de Monica Lia, angajat Orange România, proiectul a primit finanţare în cadrul concursului Susţine un ONG! organizat de Fundaţia Orange în anul 2015 ce a oferit fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai Orange România, program cu o valoare totală de 183.778 lei, din care valoarea proiectului „Digitalizare pentru Educaţie Incluzivă” a fost de 31.983 lei.

Ȋn cadrul unităţii, a fost înfiinţat un laborator digital dotat cu 20 tablete, 1 tablă smart şi televizoare pe care rulează materiale digitale educative şi aplicaţii digitale interactive ce contribuie la o mai bună înţelegere şi aprofundare a materiei şcolare.

Laboratorul digital oferă sprijin educaţional la peste 20 de elevi cu dizabilităţi înscrişi la cursurile şcolii de masa care, datorită noilor resurse digitale de predare, învaţă să scrie, să citească şi să parcurgă programa mult mai uşor. Proiectul deschide calea unui proces de învăţare mai uşor şi interactiv pentru mii de copii din generaţiile viitoare care vor putea beneficia de aceste resurse în cadrul şcolii.

„Ca părinte a trei copiii sunt preocupată de un proces de învăţare de calitate şi la standarde înalte, indiferent dacă vorbim de copii cu dizabilităţi sau fără. Prin metode noi de studiu, copiii cu dizabilităţi îşi depăşesc propriile bariere învăţând alături de elevi fără dizabilităţi de la care copiază comportamente normale şi competenţe necesare unui trai independent. Proiectul demonstrează că doar împreună putem reuşi şi sperăm să devină un model de bună practică şi pentru alte unităţi de învăţământ” a declarat Monica Lia, iniţiatorul proiectului, câştigătoare a concursului Susţine un ONG! al Fundaţiei Orange.

Despre Şcoala Gimnazială Nr.190

Şcoala Nr.190 din Bucureşti este una dintre unităţile de învăţământ promotoare ale incluziunii sociale a copiilor cu dizabilităţi. Şcoala Gimnazială Nr. 190 se remarcă prin deschiderea deosebită către învăţământul de tip incluziv, elevii cu dizabilităţi fiind primiţi în această instituţie să înveţe alături de copiii fără dizabilităţi. Mai multe detalii pe: http://scoala190.ro/.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Prin programul Susţine un ONG!, Fundaţia Orange oferă fonduri pentru programe filantropice coordonate de angajaţi ai Orange România şi realizate în parteneriat cu o organizaţie non-profit parteneră. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.