Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laborator de informatică cu echipamente de ultimă generație inaugurat la Facultatea de Cibernetică și Informatică Economică

0

Școala de Valori, în parteneriat cu Cegeka România, a renovat și tehnologizat un  laborator  de  Informatică, incluzând modernizarea infrastructurii prin renovarea instalației electrice, refacerea rețelei locale, montarea de corpuri de iluminat, achiziția a două table magnetice, a unui videoproiector full HD, a unui ecran de proiecție și a 26 de calculatoare și soft-uri performante.

Investiția de câteva zeci de mii de euro a fost realizată la Facultatea de Cibernetică și Informatică Economică din cadrul ASE.

Modernizarea și dotarea laboratorului de informatică fac parte din demersul constant și comun al Școala de Valori și Cegeka România de sprijinire a formării viitorilor programatori în comunitățile în care activează. Investiția de câteva zeci de mii de euro a presupus achiziționarea a 26 de calculatoare de ultimă generație, împreună cu mobilierul și echipamentele necesare pentru retehnologizarea laboratorului de informatică.

”În România, există un potențial mare al tinerilor pentru performanță. De aceea, ne-am propus să acordăm companiilor tot sprijinul necesar pentru valorificarea acestui potențial. Dezvoltarea personală a tinerilor, pregătirea tehnică a acestora pentru viitoare cariere în IT, dotarea laboratoarelor de informatică din licee și facultăți, recompensarea elevilor și studenților excepționali, precum și susținerea profesorilor în desfășurarea unor proiecte științifice sunt doar câteva dintre motivele pentru care colaborăm cu Cegeka România”, a declarat Silvia Bogdan, Presedinte al Scoala de Valori.

Laboratorul echipat cu noile computere va fi accesibil zilnic unui număr de aproximativ 1000 de studenți. Prin intermediul programului s-a propus dotarea laboratorului de informatică pentru a desfășura activitatea educațională în condiții optime, astfel încât tinerii să profite de noile tehnologii pentru a-și dezvolta abilități care să-i ajute în viitor la învățarea de limbaje de programare într-un mediu digital.

La evenimentul de inaugurare au participat studenți din anul I, cadre didactice, prorector al facultății, reprezentanți ai Școala de Valori și ai Cegeka România.


Despre Școala de Valori

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidaţi de valori, își propune să creeze pentru tineri contexte pentru reflecție personală, agilitate și alfabetizare digitală. Şcoala de Valori consideră că este imperativ să-i dezînvețe, și să-i ghideze cu atenție, să-i reînvețe cum să se auto-valorizeze, să devină autonomi și să ia decizii pe picioarele lor. Scopul ONG-ului este să dezvolte caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunităţi de adolescenți și tineri autonomi, care acţionează cu responsabilitate şi etică. Oferă tinerilor experiențe de formare a caracterului prin ateliere de valori, interacțiuni cu modele pozitive, programe de dezvoltare personală, fiindu-le ghid în procesul de construire a caracterului și în cel al descoperirii de sine. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul, paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Despre Cegeka România

Cegeka este o companie belgiană la origini, cu 4,500 de angajați în 10 birouri din Europa. Dintre ei, peste 450 lucrează în Romania, în birourile din București și Iași. Cegeka operează centre de excelență în Inteligență Artificială, BlockChain și Machine Learning și este recunoscută pe piața europeană pentru pentru succesul modelului de management al infrastructurii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.