Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Label autohton de muzica electronica!

0

Se lanseaza LOCAL RECORDS
label romanesc de muzica electronica – LabelNOTLabel.

Vineri, 11 iunie, ora 23, pe terasa Muzeului National de Arta Contemporana, se lanseaza LOCAL RECORDS, label autohton de muzica electronica, care isi propune sa promoveze producatori romani si sa creeze un sound local romanesc. Petrecerea face parte din cadrul proiectului Street Delivery. Intrarea: 10 lei.

Vor sustine cate un live-act, urmat de DJ sets, artistii de pe primele trei releasuri LOCAL RECORDS – Bogdan, Minus si Eusebio cu trupa: el la synth / keyboards / vocoder / chitara, Waar la laptop-uri (beat-uri, loop-uri, efecte), Tebatman la tobe si percutii, iar Emil Ivanescu la flaut si la chitara.

De-a lungul a 15 ani, scena electronica romaneasca a evoluat in atitudine si asimilare de sunet. A sosit insa momentul sa ne concentram pe ceea ce inseamna de fapt esenta unei scene, si anume producatorii ei.
In prezent, in Romania, ei exista disparat si sunt cunoscuti numai in cercuri mici. Publicul nu este constient de existenta lor si nu ii percepe ca o miscare. Aceasta lipsa de comunitate si de perpective (sansa de a fi auzit pe o scara mai larga, de a avea succes local si international, de a fi apreciat, sustinut si promovat), descurajeaza pe oricine ar vrea sa o ia pe calea muzicii electronice.

In acest context apare LOCAL RECORDS – “primul tau label” –  prin care un producator de muzica electronica isi anunta prezenta si se face auzit atat in tara, dar mai ales in strainatate, intr-un mod mai coerent, mai sistematizat si intr-o forma mai buna decat s-a facut pana acum.

LOCAL RECORDS isi propune sa creeze o comunitate artistica de interese comune si sa descopere soundul nou romanesc, prin incurajarea producatorilor care, deocamdata, nu au motivatia necesara de a persevera si de a iesi in fata ca sa-si arate potentialul. Incurajam toti producatorii sa ne trimita muzica lor (sub forma de arhiva urcata pe web) pe  adresa music@localrec.ro. Ascultam tot ce primim!

LOCAL RECORDS este un label atipic, pentru ca nu vinde muzica, ci o promoveaza. Nu lucreaza cu bani, ci cu entuziasm. Intra direct in minunata lume noua, in care muzica tinde sa fie libera, iar banii sa vina pe alte cai. In ziua de astazi, pentru un label este important sa stie cu cine sa vorbeasca despre fiecare release exact acolo unde conteaza, printre case de discuri, magazine, reviste, bloguri, artisti, critici si organizatori de evenimente. LOCAL RECORDS este o platforma de promovare.

LOCAL RECORDS opereaza sub egida Organizatiei Romane pentru Drepturilor de Utilizator (ORDU), ONG ce militeaza pentru un internet liber si pentru utilizarea licentelor deschise. LOCAL RECORDS functioneaza sub licenta Creative Commons, iar releasurile vor fi in marea lor majoritate digitale, disponibile la download pe siteul www.localrec.ro, iar uneori pe format fizic.
Primele trei releasuri LOCAL vor fi :

[LCL001] Bogdan – Human Thermodynamics / Bogdan Live
BOGDAN, unul dintre fondatorii labelului, inaugureaza soundul LOCAL RECORDS cu o noua schimbare de stil. Dupa ce a trecut prin muzica serialista si balearic dub, acum adopta un alt hibrid, cosmic techno. Dans 4/4 si feeling de disco. Patru piese ca un album ce spune o poveste despre dansul spatial.Bonus, “Bogdan Live”, in premiera la download, un performance prezentat in 2009 in fata publicului aflat la cea de-a patra editie a festivalului Rokolectiv, un stil hibrid, intitulat de artist balearic dub: cald, organic si lent, la 90 de bpm,  o oaza de poveste intr-un oras agitat si curcubeul de deasupra blocurilor gri.
http://www.myspace.com/bogdananghel

[LCL002] Minus – 95
Minus produce de la 17 ani, experimental si 8 bit, influentat de muzica jocurilor pe televizor, de hip hop si de dub. Combina bassul cu sunetele glitchy de GameBoy si cu synturi funk. Va lansa la Local Records EP-ul “95”, unul concis, electronic / hip hop / dub, despre cum se juca la zece ani in spatele blocului.
http://www.myspace.com/minusro

[LCL003] Eusebio  – One
Muzica inspirata de Bucuresti, care reda atmosfera capitalei Romaniei. Experiment si field recording asupra carora si-a pus amprenta decadenta si soundul anilor ’80, dar si cele doua decenii de dinainte, bogate in psihedelia, experimente si analog.  In septembrie, Eusebio va lansa la Local  Records albumul “One”, care trateaza mai mult partea holistica a muzicii decat cea electronica.
http://www.myspace.com/eusebiodigital

Pana la evenimentul de vineri va putea fi accesat si siteul www.localrec.ro.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.