Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La The International School of Bucharest se servesc bunătăţi din 20 de ţări

0

Şcoala cu bucate alese

La The International School of Bucharest se servesc bunătăţi din 20 de ţări

Gulaş arăbesc, şerbet din fidea cu fistic şi sirop de trandafiri, supă de pui cu ginseng, toate servite în costume tradiţionale

Mâine, 21 octombrie 2011, cu ocazia celei de-a 63-a aniversări a Zilei Naţiunilor Unite (United Nations Day), cu începere de la orele 11:30, la sediul The International School of Bucharest (ISB – Şoseaua Gării Căţelu nr. 1R, sector 3) se va desfăşura cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Internaţional.

La târgul organizat de  The International School of Bucharest vor lua parte peste 1000 de persoane, elevi (clasele I- XII) şi părinţi de diferite naţionalităţi. Copiii, ajutaţi de părinţi şi profesori vor amenaja standuri cu obiecte tradiţionale şi mâncăruri specifice celor 20 de ţări reprezentate.

Evenimentul se va încheia cu o paradă a elevilor în costume tradiţionale ţărilor prezentate la standuri.

Pe parcursul desfăşurării târgului, elevii prezenţi vor dezvălui vizitatorilor secretele  preparatelor culinare expuse spre degustare, preparate specifice bucătăriilor de pe trei continente.

Astfel, amatorii de delicii culinare vor putea savura diverse bunătăţi specifice unor ţări precum: Iran, China, Siria, Portugalia, Nigeria, Turcia, Indonezia, Grecia, Malaiezia, Italia, Coreea de Sud, Iordania, Africa de Sud, Elveţia.

De la târgul culinar internaţional organizat la ISB nu vor lipsi piesele de rezistenţă : bulz ciobănesc, sarmale cu mămăligă coaptă în straturi sau ostropel cu piept de pui, toate servite în vase tradiţionale de lut.

Dintre vizitatori nu vor lipsi diplomaţi, reprezentanţi ai ambasadelor ţărilor reprezentate la Târgul Internaţional ISB.

Obiectivele acestui eveniment sunt:

  • Celebrarea Zilei Naţiunilor Unite;
  • Promovarea diversităţii culturale ca obiectiv ale  Organizaţiei Naţiunilor Unite
  • Sensibilizarea opiniei publice cu privire la toleranţa între naţiuni;
  • Promovarea obiceiurilor şi valorilor tradiţionale precum;
  • Informarea asupra atracţiilor turistice ale diferitelor ţări şi regiuni ale lumii.

Târgul Internaţional organizat la The International School of Bucharest marchează  o serie de activităţi culturale şi sociale care au loc, anual, în lume, în perioada 20 – 26 octombrie, activităţi reunite sub numele de Saptămâna Internaţională. Printre aceste activităţi se numără şi cea numită „Turul Lumii”, organizată anual la The International School of Bucharest.  În cadrul „Turului Lumii” elevi, părinţi, profesori, reprezentanţi ai ambasadelor din 20 de ţări (printre care: Anglia, România, Turcia, China, Indonezia, Nigeria, India) prezintă o serie de workshop-uri în care se prezintă tradiţii ale diferitelor state ale lumii. Aceste workshop-uri se desfăşoară în clase amenajate cu simboluri ale ţărilor reprezentate şi la fiecare dintre aceste activităţi se intră pe baza unui „paşaport universal ISB”.

—-

Despre: Ziua Naţiunilor Unite (United Nations Day), proclamată în 1948 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), aceasta se celebrează anual pe 24 octombrie, aniversarea marcând intrarea in vigoare, la 24 octombrie 1945, a Cartei Naţiunilor Unite.

Ziua Naţiunilor Unite este menită a face cunoscute, întregii omeniri, scopurile şi obiectivele ONU (pacea mondială, respectarea drepturilor omului, cooperarea internaţională şi respectarea dreptului internaţional). Celebrarea Zilei Naţiunilor Unite este parte a activităţilor care au loc anual în lume în perioada 20 – 26 octombrie, sub numele de Saptămâna Internaţională.

Despre: The International School of Bucharest este parte a LUMINA Instituţii de Învăţământ, un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private.

Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Iaşi, Şcoala Spectrum Cluj-Napoca, Şcoala Spectrum Ploiesti şi Şcoala Spectrum Timisoara.

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ ofera servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.

Fiecare instituţie membră cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, precum si al Scolilor Spectrum din: Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Cluj – Napoca, Iasi si Timisoara sau pentru cel britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.
The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.