Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La SkyRun 2016, concurenții vor alerga pe scări și pentru reîmpădurirea României, susținând cauza Asociației MaiMultVerde

0

În 23-24 ianuarie 2016, se va desfășura cea de-a treia ediție a SkyRun, cea mai mare competiție de alergare pe scări din România. Noutatea acestei ediții constă în faptul că există patru cauze sociale – Asociația MaiMult Verde, Asociația Mia’s Children, HOSPICE Casa Speranței, World Vision România -, pe care alergătorii le pot susține. Fondurile obținute de Asociația MaiMultVerde datorită alergătorilor din această competiție vor fi folosite în proiectele de împădurire desfășurate în anul 2016 de către organizație.

SkyRun 2014-1-foto George Hari Popescu

La înscriere, alergătorii care doresc să susțină Asociația MaiMultVerde trebuie să aleagă în formular cauza organizației – proiectele de împădurire. Înscrierile la concurs sunt în desfășurare pe site-ul oficial – www.smartatletic.ro/skyrun și se vor încheia în 18 ianuarie 2016. Peste 700 de alergători sunt așteptați să participle la această ediție a competiției. Provocarea de la începutul anului viitor care se va desfășura în clădirea SkyTower din București constă în:

  • 34 de etaje,
  • 680 de trepte,
  • 119 metri ascensiune.

Asociația MaiMultVerde și celelalte organizații participante vor primi 24% din taxa de înscriere a persoanelor fizice și 50% din taxa de înscriere a participanților din mediul corporate. În plus, orice participant înscris care a ales să susțină cauza poate deveni și fundraiser oficial al organizației, având opţiunea de a strânge fonduri suplimentare prin platforma online Galantom.ro. Până acum, aproximativ 180 de concurenți au ales cauza Asociației MaiMultVerde.

Fondurile obținute la SkyRun 2016 vor fi folosite pentru finanțarea activităților de plantare de anul viitor. În anul 2014, Asociația MaiMultVerde a beneficiat de sprijinul activ a 760 de voluntari, implicați cu pasiune în toate proiectele de reîmpădurire desfășurate.

Dacă la ultima ediție SkyRun, pe lângă competiția individuală, a existat și o premieră națională, respectiv încercarea ultramaratonistului Gabriel Solomon de a doborî recordul mondial într-un maraton de 24 de ore de alergare pe scări, această ediție vine și ea cu o surpriză.  Astfel, SkyRun 24 va întâmpina amatorii de sport nu doar cu competiția de masă, ci și cu o ștafetă de 24 ore, la care vor participa 4 echipe a câte 6 alergători, fiecare echipă reprezentând un ONG participant. Aceasta se va desfășura în ziua de 24 ianuarie. La final, echipa care va contoriza cele mai multe urcări va fi desemnată câştigătoare.

Competiția este deschisă participanților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, angajații corporate bucurându-se de înregistrări prioritare și un clasament separat.

Evenimentul este organizat de către SkyTower Building și RPHI, în parteneriat cu Clubul Sportiv Smart Atletic. Mai multe detalii despre cea de-a treia ediție SKYRUN se găsesc pe pagina oficială a competiției: www.smartatletic.ro/skyrun.

SkyRun 2014-2-foto George Hari Popescu

Despre Asociația MaiMultVerde

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şapte ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.