Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La pas pe malul Dâmboviţei – Tur ghidat online

0

Pe malul Dâmboviței găsești tot Bucureștiul, de la palate, la biserici, cocioabe, fabrici părăginite și clădiri de metal și sticlă. Fundația Calea Victoriei te invită marți seară – 9 iunie, ora 19.00 – la primul tur ghidat online, de-a lungul acestui râu: La pas pe malul Dâmboviţei.

Istoricul Anita Sterea îți va povesti despre clădirile, întâmplările și personalitățile ale căror nume se leagă de prezența râului în orașul nostru.

Pe Dâmboviţa nu ne putem plimba cu barca sau pe faleze impresionante, însă ne oferă crâmpeie din istoria locului. Cursul ei actual este mărginit de clădiri emblematice. De-a lungul Dâmboviţei putem să descoperim adevărate bijuterii de arhitectură, unele foarte bine păstrate.

Descopera cheiul Dambovitei

La eveniment descoperi etapele de dezvoltare a oraşului şi rolul acestui râu în formarea Bucureştiului. Vei afla istoria caselor dispărute în urma unor sistematizări sau povestea frumoaselor clădiri care încă străjuiesc bătrânul râu.

Anita Sterea va povesti despre Mânăstirea Radu Vodă, Biserica Bucur, Piaţa Mare, Hanul lui Manuc, Tribunalul Bucureşti, Palatul Tinerimea Română, Opera Naţională sau Grajdurile Regale. Afli şi povestea unor clădiri dispărute, precum Spitalul Brâncovenesc, Palatul Salvării, Opereta sau Institutul Medico-Legal.

Ca să participi, achită taxa de participare – 50 de lei. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail un mesaj cu linkul unde vei putea urmări live, online, evenimentul. Dacă ai întrebări sau vrei să soliciți bursă (participare gratuită), scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.