Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La mall Promenada copiii il vor cunoaste pe Dumitru Prunariu

0

La mall Promenada, copiii vor putea face cunoștință cu primul cosmonaut român

Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român și scriitorul Alexandru Mironov vor fi gazdele evenimentului de deschidere a expoziției KIDS ON THE MOON.

 Vinerea aceasta, mall Promenada va inaugura captivanta expoziție Kids on the Moon, în cadrul unui eveniment care îi va pune pe copii față în față cu două dintre cele mai mari personalități științifice din România: Dumitru Prunariu și Alexandru Mironov. Expoziția, ce prezintă noțiuni de bază în astronomie într-o manieră interactivă, va fi deschisă în mall Promenada pe 6 martie și va putea fi vizitată până pe 30 martie.

Dumitru_Dorin_PRUNARIU_Saliut6_May1981_a

La evenimentul de deschidere, copiii vor putea face cunoștință cu primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, care a zburat în spațiu în mai 1981, în cadrul misiunii Soiuz 40. În onoarea sa, expoziția din mall Promenada va integra, alături de o serie de imagini ale astronauților celebri împrumutate de la NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană) și o secțiune dedicată cosmonautului român. Totodată, micuții prezenți la eveniment vor putea afla de la Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist la revista „Știință și Tehnică”, cum ar putea omenirea să colonizeze Luna în viitor.

A fi mic este de cele mai multe ori invers proporțional cu a fi curios, iar curiozitatea, împreună cu multă știință, este cea care a dus oamenii pe lună. Cunoașterea spațiului cosmic este esențială pentru înțelegerea lumii care ne înconjoară, într-un univers care acționează ca un sistem. Expoziția Kids on the Moon din mall Promenada reușește să răspundă, într-o manieră distractivă și atrăgătoare, la multe întrebări pe care cei mici le au în legătură cu cerul de deasupra noastră și cu poveștile despre astronauți din cărți și din filme”, a declarat Alexandru Mironov.

Expoziția Kids on the Moon este cea mai mare călătorie în lumea fascinantă a spațiului cosmic, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. În cadrul unui curs de 45 de minute, micuții se vor echipa în astronauți și vor porni într-un traseu interactiv prin trei secțiuni: zona pământească, zona lunară și zona culturală. În prima zonă, copiii vor descoperi imagini inedite din spațiu cu ajutorul unor ochelari speciali, în zona lunară, vor putea păși într-un modul lunar și vor putea simula o aselenizare, iar în zona culturală, vor avea ocazia de a afla cine au fost primii oameni care au pășit pe lună, precum și detalii despre modulele spațiale care au explorat orbita. Expoziția Kids on the Moon aduce în România o serie de fotografii oficiale împrumutate de ESA (Agenția Spațială Europeană) și NASA, printre care cele ale unor astonauți celebri precum Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn și  Alexander Poleschuk, ce poartă semnătura acestora.

Biletul pentru expoziție are un preț de 10 lei și va putea fi achiziționat de la Info Point-ul din mall Promenada, situat la parter. Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii, biletul de intrare va avea reducere de 10%.

Mai multe detalii despre eveniment puteți descoperi pe promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro.

Despre mall Promenada

Promenada reinventează experienţa cumpărăturilor şi a divertismentului, adresându-se unui public cu un stil de viaţă contemporan, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie şi de creativitate. Centrul comercial este situat în Calea Floreasca 246B, în imediata vecinătate a stației de metrou Aurel Vlaicu. După numai un an de la deschidere, Promenada a devenit un reper în viața urbană a orașului printr-un design avangardist, bazat pe linii curbe, lumină, mult alb şi accente de culoare, un mix de chiriaşi care satisface aşteptările unui public tot mai exigent, dar și prin terasa verde, inspirată de grădinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurându-se vara de proiecţii de film, spectacole de teatru sau concerte și de un patinoar în aer liber pe durata iernii. La finalul anului 2014, mall Promenada a intrat în portofoliul fondului de investiții sud-african NEPI (New Europe Property Investments).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.