Gara de Nord: oamenii străzii vor primi o masă caldă şi asistenţă medicală de la studenţi

0

Mâine, la Gara de Nord, oamenii străzii vor primi o masă caldă şi asistenţă medicală de la studenţi

București, 26 octombrie 2016

Mâine, Asociația Șansa Ta, asociaţia studenţească AMiCUS şi şcoala postliceală sanitară „Dr. Luca” din Cernica îşi vor uni forţele pentru a da o mână de ajutor persoanelor fără adăpost din capitală. Începând cu ora 18:00, la Gara de Nord, ei vor oferi celor nevoiaşi o masă caldă şi consultanţă medicală gratuită.

o-sansa-calda-gara-de-nord

Acţiunea face parte din campania „O şansă caldă”, dezvoltată încă din anul 2012 de Asociaţia Şansa Ta. Astfel, de peste patru ani, în fiecare joi, voluntarii Şansa Ta şi partenerii lor oferă oamenilor străzii şi famiilor sărace mâncare caldă, pâine, fructe, conserve şi îmbrăcăminte.

Însă, în cursul zilei de mâine, cei prezenţi vor beneficia şi de ajutor medical. Echipa sosită de la şcoala postliceală sanitară „Dr. Luca” din Cernica, coordonată de un medic, va oferi asistenţă medicală şi consultaţii. În plus, studenţii la asistenţă socială, din cadrul asociaţiei AMiCUS, vor împărţi porţiile de mâncare pregătite de ei celor aproximativ 200 de oameni aşteptaţi.

De-a lungul anilor, „O şansă caldă” a adunat parteneri de încredere care au susţinut campania. Chef Nicolai Tand găteşte pentru oamenii străzii ori de câte ori are ocazia, iar elevii de la mai multe şcoli generale din Bucureşti s-au oferit voluntari, în numeroase rânduri, pentru a împărţi hrană celor în nevoie.

„O şansă caldă” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice şi juridice pentru a-i ajuta pe cei defavorizaţi. Toţi cei care pot sprijni această acţiune prin donaţii sau prin prezenţă sunt invitaţi să se adreseze Asociaţiei Şansa Ta, la datele de contact de mai jos.

Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociația Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 000740/22.05.2014.

Beneficiar: “ Asociația Șansa Ta”

Conturile  bancare deschise la BCR:

CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002

SWIFT: RNCB RO BU

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.