La Antipa, în spatele uşilor închise! Lampioanele din adâncuri

0

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe La Antipa, în spatele uşilor închise.

Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, începând cu ora 11.00, vă invităm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată „Lampioanele din adâncuri”, susținută de către Ana Maria Petrescu, specialist în studiul crustaceelor.

***

Valuri luminoase, lanterne care însoțesc dinți înfricoșători sau submarine la 2000 de metri adâncime, toate sunt produse de un organism, fie el bacterie, meduză, crustaceu sau pește, care emite în spectrul vizibil o lumină, proces numit bioluminescență. Amintind de o poțiune magică, luciferina, moleculă care produce lumină, poate fi utilizată cu dibăcie de micuțele crevete, de exemplu, când sunt atacate de un pește viperă sau pentru atragerea hranei, dar și pentru reproducere.

Afis Lampioanele din adancuri

Denumiri ca „vampir” sau „lucifer” au fost acordate unor organsime singuratice care trăiesc la sute, chiar mii de metri în adâncul oceanelor și care așteaptă să fie descoperite chiar de voi.

În cadrul acestei conferințe, vom încerca „să facem lumină”, în minunata și puțin înțeleasa lume a organismelor luminescente și să aflăm cum putem împiedica stingerea luminițelor Oceanului Planetar.

***

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Informaţii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro , 0723.149.694

 

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco Fan Brânză

Partener științific: DaVinci Learning

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, BBC Science World, Zile şi Nopţi, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, 7 Pitici, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania – Portalul educației din România, HotNews, SmartWoman.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.