Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kirk Knuffke – Lamplighter Trio – UN CONCERT EXCLUSIV LA ARCUB

0

Elevul lui Ornette Coleman, Kirk Knuffke într-un concert exclusiv la ARCUB

După ce a cântat cu titani ai jazzului și a atras atenția criticilor, Kirk Knuffke vine în mai la București.

Pulsul jazzului newyorkez se ia duminică, 28 mai, la concertul Kirk Knuffke – Lamplighter Trio de la ARCUB. Evenimentul face parte din seria de concerte de jazz ARTIST IN RESIDENCE, program organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Afis Artist in residence_Kirk Knuffe 28 mai

„Pentru concertul de la finalul lunii mai, voi fi la ARCUB să îl prezint pe unul dintre cei mai apreciați trompetiști de jazz ai momentului, Kirk Knuffke – un nume care apare constant în toate pollurile și articolele de jazz din New York din ultima vreme. Sunt încântat că am reușit să aducem acest trio la Artist in Residence”, declară pianistul și compozitorul newyorkez Lucian Ban, curator Artist in Residence.

KIRK KNUFFKE LAMPLIGHTER TRIO

(SUA)

Kirk Knuffke – cornet | Stomu Takeishi – chitară bas | Bill Goodwin – tobe

Dacă anul 2015 îi aducea titlul de „Cea mai bună stea în devenire” într-un top al criticilor publicat de Downbeat Magazine, cele mai recente discuri ale sale, Lamplighter și Arms & Hands, îl poziționează pe Kirk Knuffke drept unul dintre cei mai captivanți și flexibili corniști ai scenei newyorkeze.

Influențat de numele iconice ale free jazzului din anii ’60 cu care studiază și cântă (Ornette Coleman, Art Lande, Ron Miles, Don Cherry), reprezentantul noului val al jazzului newyorkez, Kirk Knuffke este cunoscut pentru felul în care transformă jazzul într-o experiență palpitantă pentru public, pentru felul în care jonglează permanent între improvizație și swing. Cu Lampighter Trio promite aceeași instrumentație neașteptată. „Dacă vrei să fii luat prin surprindere și să asculți acorduri la care nu te-ai gândit până acum, vei găsi așa ceva în Lamplighter”, scrie Jazz Journal.

Cornistul vine la București alături de Bill Goodwin, bateristul care a cântat 40 de ani în formația lui Phil Woods și care a colaborat cu Dizzy Gillespie, Chet Baker. Descris de Kirk drept cel mai experimentat muzician cu care a lucrat, Bill Goodwin este unul dintre ingredientele succesului pe care tânărul Kirk Knuffke l-a înregistrat, ca lider de trupă, cu ultimele sale două albume. Basistul japonez Stomu Takeishi completează trioul Lamplighter, care va concerta la finalul lunii mai la ARCUB. Cu același gust pentru aventură în interpretare ca al jazzmanului Kirk Knuffke, Takeishi a lucrat cu Don Cherry, Dave Liebman și Butch Morris.

Cu un arsenal atipic de instrumente – cornet, chitară bas și tobe – Lamplighter Trio aduce la București un stil unic de jazz, groovy, vesel și extrem de surprinzător.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preț: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/288892808205412/

ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”, programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate în premieră pe scena ARCUB. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

Evenimente viitoare – Artist in Residence:

8 iunie: act 1 COREY MWAMBA (UK) // act 2 INNER VOICE TRIO (RO/BRA)

22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)

Programu ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Urmăriți-ne pe:    

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Revista Sunete, Revista Zeppelin, hotnews.ro, Nine O’clock, orasulm.eu, inoras.ro, iqool.ro, infomusic.ro, metropotam.ro, anyplace.ro, musicaddict.ro, infomusic.ro, i-concert.ro, orasulvechi.ro, sub25.ro, feeder.ro, modernism.ro.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.