Kino-maidanul One World Romania 2015

0

Luni, 16 martie începe cea de-a opta ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

Anul acesta motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacă privirile documentariștilor și către care se întorc filmele lor – la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncăm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptăm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe să discutăm împreună despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societății în care trăim.

OWR8 2015

Cele 42 de filme ale selecției de anul acesta sunt împărțite în mai multe secțiuni: „Demo +/- Crație”, „Tovarășe capitalism”, „Războaie contra naturii”, „Adulți de nevoie”, „Traume” și „Focus: Africa”.  Ca în fiecare an, festivalul a invitat la București o personalitate a filmului documentar – de data aceasta producătorul german Heino Deckert, care va susține un masterclass sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 12:00 la Cinema Elvire Popesco. De asemenea, secțiunea dedicată lui, „Portret de producător” oferă spectatorilor șansa să vadă patru dintre filmele premiate de el, cu subiecte legate de drepturile omului. O secțiune specială anul acesta este dedicată justiției, iar în cadrul ei va fi prezentat documentarul „The Serbian Lawyer”, al cărui regizor, Aleksandar Nikolic și protagonist, Marko Sladojevic vor fi prezenți la București în timpul festivalului.

Trei filme realizate în 2014 de regizori români sunt prezente în selecția acestei ediții de One World Romania, „Toto și surorile lui” și „Waiting for August” s-au mai bucurat de proiecții în țară, dar documentarul „Outside” al regizorului Andrei Schwartz va fi proiectat joi, 19 martie, de la ora 20:30 la Elvire Popesco, în premieră în România.  De asemenea, festivalul păstrează tradiția de a arăta o nouă selecție de documentare realizate la Studioul „Alexandru Sahia”.

Pe kino-maidanul One World Romania își fac loc și mai multe evenimente conexe – dezbateri, workshop-uri, spectacole de teatru, o expoziție de fotografie și un circuit turistic – al căror program complet îl puteți consulta aici : http://oneworld.ro/2015/l/ro/evenimente/.

Luni, începând cu ora 20 :00 are loc la Cinema Pro deschiderea oficială a festivalului One World Romania, în cadrul căreia va fi prezentată ediția de anul acesta și va fi proiectat primul documentar : „Our Terrible Country”.

ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania

ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania & Centrul Ceh Bucuresti

PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei

SUSTINUT DE: Uniunea Cineastilor din Romania, Fundatia ERSTE, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania,Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, RoAid – Programul Romaniei de Cooperare pentru Dezvoltare,Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti,Primaria Municipiului Bucuresti

PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe in Romania, Institutul Francez din Romania, Ambasada Frantei in Romania, Muzeul National al Taranului Roman, Ambasada Statelor Unite ale Americii in Bucuresti, Fundatia Ratiu din Marea Britanie, Apa Nova Bucuresti, Goethe-Institut Bucuresti, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Regala a Danemarcei, Ambasada Finlandei in Romania, Ambasada Regatului Tarilor de Jos in Romania, Ambasada Elvetiei in Romania, British Council Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Abis, DocuMentor, Centrul National al Dansului Bucuresti, Frontline Club Bucuresti, CEZ Romania:

BILETE PRIN: Eventbook

RESTAURANT & MORE: Journey

MASINA FESTIVALULUI: Skoda

APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica

VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti

BEREA FESTIVALULUI: Staropramen

PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Șapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei, Green-Report.ro

PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro

PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor

PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale

afis-owr8

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.