Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kids on the moon a stâns peste 550 de copii

0

La mall Promenada, Kids on the moon a stâns peste 550 de copii.

Colonia intergalactică de prichindei a luat cu asalt mall-ul Promenada în primul weekend de la deschidere.

Kids on the Moon

În primul weekend de la inagurarea celei mai mari expoziții interactive de astronomie dedicată celor mici, mall-ul Promenada a fost luat cu asalt de peste 550 de copii curioși să descopere secretele spațiului. Expoziția care dezvăluie misterele galaxiei a fost inaugurată cu entuziasm pe data de 6 martie, chiar de către Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român care a zburat în spațiu.

Încă de la debutul expoziției, gradul de rezervări a ajuns la 100% pentru primul weekend, fapt ce demonstrează interesul celor mici pentru lecțiile interactive. Simulatoarele spațiale i-au fascinat pe vizitatori, iar micuții cosmonauți au putut admira imagini din spațiu furnizate de NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană).

Pentru mine, oportunitatea de le oferi celor mici o imagine despre călătoria în spațiu a fost un moment emoționant dar și cu o miză pe termen lung. Marile pasiuni iau naștere atunci când suntem copii și cu cât le hrănim curiozitatea celor mici, cu atât vom putea vedea cum o generație de exploratori va cuceri spațiul peste câțiva ani. Kids on the Moon este mai mult decât o lecție interactivă, este un simulator care îmbină perfect informațiile teoretice cu suporturile vizuale”, a declarat Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiu.

Expoziția Kids on the Moon este cea mai mare călătorie în lumea fascinantă a spațiului cosmic, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. În cadrul unui curs de 45 de minute, micuții se echipează în astronauți și pornesc într-un traseu interactiv prin trei secțiuni: zona pământească, zona lunară și zona culturală. În prima zonă, copiii descoperă imagini inedite din spațiu cu ajutorul unor ochelari speciali, în zona lunară pot păși într-un modul lunar și simulează o aselenizare, iar în zona culturală au ocazia de a afla cine au fost primii oameni care au pășit pe lună, precum și detalii despre modulele spațiale care au explorat orbita. Expoziția Kids on the Moon aduce în România o serie de fotografii oficiale furnizate de ESA (Agenția Spațială Europeană) și NASA, printre care cele ale unor astonauți celebri precum Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn și  Alexander Poleschuk, ce poartă semnătura acestora.

Biletul pentru expoziție are un preț de 10 lei și poate fi achiziționat de la Info Point-ul din mall Promenada, situat la parter. Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii, biletul de intrare are reducere de 10%. Mai multe detalii despre eveniment puteți descoperi pe promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro.

*** Despre mall Promenada

Promenada reinventează experienţa cumpărăturilor şi a divertismentului, adresându-se unui public cu un stil de viaţă contemporan, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie şi de creativitate. Centrul comercial este situat în Calea Floreasca 246B, în imediata vecinătate a stației de metrou Aurel Vlaicu. După numai un an de la deschidere, Promenada a devenit un reper în viața urbană a orașului printr-un design avangardist, bazat pe linii curbe, lumină, mult alb şi accente de culoare, un mix de chiriaşi care satisface aşteptările unui public tot mai exigent, dar și prin terasa verde, inspirată de grădinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurându-se vara de proiecţii de film, spectacole de teatru sau concerte și de un patinoar în aer liber pe durata iernii. La finalul anului 2014, mall Promenada a intrat în portofoliul fondului de investiții sud-african NEPI (New Europe Property Investments).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.