Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kaspersky și Salvați Copiii România susțin educația digitală a elevilor

0

Kaspersky și Salvați Copiii România, prin intermediul programului Ora de Net, colaborează pentru a crește nivelul educației copiilor și a profesorilor privind mediul digital. Programul din acest an include informarea unui număr de 500 de părinți și profesori din 15 școli din București.

Compania Kaspersky continuă activitățile menite a ajuta copiii să se bucure în siguranță de mediul digital, prin intermediul unui parteneriat cu Salvați Copiii România – Ora de Net. Colaborarea are în vedere pregătirea unui număr total de 500 de profesori și părinți din 15 școli bucureștene, prin discuții despre mediul digital în cadrul unor întâlniri cu părinții și la clasă. Discuțiile în clasă vor avea ca suport cartea „Kasper, Sky și ursul cel verde”, care a fost lansată de companie în România la începutul acestei veri.

Cartea „Kasper, Sky și ursul cel verde” este scrisă de o cunoscută autoare olandeză de cărți pentru copii și tineri, Marlies Slegers și își propune să le fie un ghid prietenos celor mici, în mediul digital. Cartea spune povestea băiețelului Kasper și a lui Sky, colega și prietena lui. Kasper primește un cadou de la bunicul lui, fost marinar: un urs de pluș verde, pe nume Midori Kuma, care se este mai mult decât o jucărie: poate să vorbească, iar atunci când Kasper este pe cale să facă un lucru periculos – să își dea parola din contul unui joc online către alt coleg –  ursul se înroșește și îl împiedică.

„Un recent studiu Kaspersky, derulat la nivel global, arată că 81% dintre părinți spun că este o responsabilitate comună a părinților și a școlii să-i învețe pe copii despre siguranța online, și considerăm că sunt multe lucruri de făcut în acest domeniu”, punctează Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria și Moldova, la Kaspersky. „În același timp, multor părinți le este greu să abordeze acest subiect, pentru că nu au experiența necesară de a pune problema, astfel încât mesajul lor să ajungă la copii. Prin intermediul colaborării cu Ora de Net, dorim să venim în sprijinul cât mai multor părinți și profesori, astfel încât copiii să se poată bucura în siguranță de mediul digital.”

O cercetare Kaspersky arată că, atunci când au conversații cu copiii lor despre folosirea Internetului, părinților le este cel mai greu:

  • Să explice amenințările într-un mod în care copiii să poată înțelege și la care să reacționeze (60%)
  • Să îi facă pe copii să ia în serios amenințările (51%)
  • Să îi convingă pe copii să nu urmeze și/sau să le acorde părinților suficientă încredere încât să nu se lase influențați de alți copii (60%)

„Tehnologia este prezentă în viața copiilor de la vârste din ce în ce mai mici și cu toate că ea aduce o multitudine de beneficii, poate prezenta și o serie de riscuri. De aceea, pentru a ne asigura că spațiul online în care copiii explorează și își dezvoltă abilitățile este unul sigur, considerăm esențial ca părinții și cadrele didactice să colaboreze pentru a ghida și educa copiii. Prin programul Ora de Net, Salvați Copiii oferă o serie de resurse concepute pentru fiecare etapă de dezvoltare a copiilor, cu ajutorul cărora se pot aborda cele mai importante subiecte legate de folosirea utilă și sigură a Internetului”, a declarat Teodora Stoica, Manager Proiect Salvați Copiii România.

Pentru a ajuta familiile să protejeze copiii de diverse amenințări pe Internet, Kaspersky recomandă:

  • Discutați cu copilul despre timpul pe care îl poate petrece pe rețelele de socializare. Încercați să îl convingeți să nu folosească rețelele de socializare la școală, în timpul orelor, sau noaptea.
  • Încercați să nu limitați cercul social al copilului, dar spuneți-i să aibă grijă atunci când își alege prietenii și cunoștințele.
  • Dacă sunteți utilizator de produse Kaspersky, activați funcționalitatea de control parental din Kaspersky Security Cloud, Kaspersky Total Security sau utilizați software specializat, cum ar fi Kaspersky Safe Kids, care le permite părinților să monitorizeze ce fac, văd sau caută copiii lor online pe toate dispozitivele, inclusiv pe cele mobile. Software-ul oferă, de asemenea, sfaturi utile cu privire la o conduită sigură în mediul online. Explicați-le clar copiilor beneficiile unui astfel de software, astfel încât aceștia să se simtă confortabil cu privire la controlul necesar și la implicarea adulților.

 

Notă

Kaspersky a derulat un studiu internațional în rândul părinților cu copii între 7 și 12 ani, pentru a explora tendințele, practicile și provocările întâlnite în încercarea de a-i ține pe copii în siguranță în mediul online, Acoperind aproape 20 de țări din toate regiunile lumii, Kaspersky a chestionat aproape 9000 de părinți și a studiat modul în care dispozitivele conectate la Internet sunt folosite acasă, care sunt cele mai mari temeri ale părinților, în acest domeniu, și cum le fac față aceștia.

 

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Informațiile vaste despre amenințările cibernetice și experiența în securitate IT deținute de Kaspersky se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii de ultimă generație pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autoritățile guvernamentale și utilizatorii individuali din toată lumea. Portofoliul companiei include protecție endpoint de top și mai multe soluții specializate de securitate și servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky, precum și 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaspersky.ro.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. Din 2008, Organizaţia Salvaţi Copiii este coordonatorul național al programului Ora de Net (Safer Internet), sprijinit de Comisia Europeană, prin programul Connecting Europe Facility, ce are ca obiectiv comun promovarea utilizării în siguranță a Internetului de către copii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.