Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jurnalistul George Mihalcea isi lanseaza volumul de proza scurta „In mijlocul lucrurilor”

0

Jurnalistul  George Mihalcea  îşi lansează, marţi  28 octombrie, de la ora 19.00,  în Librăria Cărtureşti-Verona, volumul  de proză scurtă  In mijlocul lucrurilor.

Cartea este un puzzle de crochiuri ale vieţii de cuplu, ce poate fi amuzantă, tensionată, hâtră, profundă  sau superficială alături  de schiţe ale contemporaneităţii.

Coperta cărții(c) Andreea Retinschi

Coperta cărții(c) Andreea Retinschi

“George Mihalcea îşi asumă cu lejeritate rolul de prozator glossy, gata să agaţe toate problemele middle-class-ului inteligent de azi, de la sexualitate până la infidelitate sau dezumanizarea într-o societate pusă pe fast forward. Ceea ce nu face, totuşi, din În mijlocul lucrurilor o colecţie de poveşti scurte cu fiţe, ci o carte în care (auto)ironia, umorul  negru  şi decupajul intertextual  sunt la ele acasă” – Alex Goldiş, critic literar

“În compoziţiile lui George Mihalcea, oamenii şi destinele lor suburbane se împletesc în crearea unui univers care se roteşte precum un imens şi neliniştit Cub al lui Rubik. Ne întâlnim mereu în mijlocul lucrurilor, fără să avem timp să ne cunoaştem, descrie un personaj sursa nefericirii perpetue şi, cu fiecare pagină, o altă cameră e trasă în dreptul privirilor noastre, spre a confirma că nu există o soluţie. Grupate în ultimul capitol, Microficţiunile sunt punctul forte al cărţii. Nu pentru că ar reprezenta un exerciţiu de adaptare a literaturii la epoca Twitter, ci pentru  că lovesc cu forţa unor gloanţe, stârnind mici cutremure interioare. Probabil că aşa ne vom  aminti viaţa când va fi să nu mai fie” – Adrian Georgescu, jurnalist şi scriitor.

George Mihalcea
Născut în Ploieşti, 1 aprilie 1979
Absolvent al Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti, matematică-fizică. A studiat Jurnalism la Şcoala Superioară de Jurnalistică. Licenţiat în Jurnalism şi Litere, la Facultatea de Litere, Universitatea de Vest Timişoara.
A debutat în presă la Radio România Tineret, apoi a fost reporter la redacţia Literatură-Arte a Radiodifuziunii Române.
În 2004, a ajuns la Radio Guerrilla, redactor prezentator de ştiri, specializat în jurnalism de film.
În 2011,  a conceput o revistă de film, Cinematique, supliment al revistei Zile şi Nopţi. În acelaşi an, a început Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti.
În 2012, a ocupat locul trei la concursul literar Reţeaua Literară cu povestirea “Aventurile lui Robinson şi ale  bunicului său mort, Thales”.
În 2013,  a  apărut  în volumul colectiv Ficţiuni reale,  Editura Humanitas.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.