Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Junior Achievement România aduce și anul acesta antreprenoriatul real în școli publice

0

• Peste 100 de start-up-uri ale elevilor și studenților se pregătesc pentru cea mai mare competiție europeană de antreprenoriat dedicată tinerilor – JA Compania Anului

București, 24 martie 2016 – Junior Achievement (JA) România aduce și anul acesta competiția europeană JA Compania Anului în școlile din țară. Astfel, elevii de liceu și studenții din România și-au înscris companiile pilot în cea mai mare competiție de antreprenoriat pentru tineri din Europa.

Echipele calificate in CompaniaAnului

Peste 100 de start-up-uri create de elevi și studenți s-au calificat în competiție, unde vor primi sprijin pentru pilotarea ideilor de afaceri în cadrul incubatorului educațional de afaceri JA BizzFactory. Tinerii vor realizarea o cercetare de piață, vor atrage resursele necesare realizării companiei pilot, vor dezvolta o versiune de test a produsului/serviciului oferit sau prototipul, vor interacţiuna cu piaţa reală (furnizori, distribuitori, parteneri) pentru a testa fezabilitatea, vor interacţiona cu clienţi potenţiali (de la testare produs/serviciu până la primele vânzări) și vor realiza un plan de afaceri pe care îl vor prezenta în fața unor potențiali investitori în cadrul finalei naționale a competiției.

Competiția europeană JA Compania Anului oferă contextul oportun pentru înțelegerea spiritului antreprenorial. Activitățile learning by doing specifice programelor JA, împreună cu implicarea mediului de business local prin experți ce oferă consultanță, know how și o viziune reală despre dinamica de business, spijină tinerii întreprinzători să facă primii pași în antreprenoriat.

“Implicarea în activitatea firmei de exerciţiu asigură elevilor o altă perspectivă asupra mediului de afaceri, mai multă încredere în propriile capacităţi şi şansele pe care le oferă viitorul. Ei cunosc mai bine realităţile de pe piaţa muncii şi vor alege, în cunoştinţă de cauză, calea pe care trebuie să o urmeze pentru viitoarea profesiune sau afacere de succes. Cele mai mai importante şi relevante experienţe de care au avut parte elevii în proiect: elaborarea materialelor pentru târgul F.E., atmosfera din cadrul târgului, schimbul de experienţă cu elevi din alte şcoli/localităţi, întâlnirea cu reprezentanţii JA Romania, mediului de afaceri, presă” a declarat doamna profesoară Elena Cotar, Colegiul Economic, Râmnicu Vâlcea.

Echipele cu cea mai bună evoluție în incubatorul JA BizzFactory vor participa la Finala Națională Compania Anului 2016 care va avea loc pe 24 mai în București. Câștigătorii vor primi burse de participare la finala European Company of the Year 2016 din Elveția (secțiunea elevi), și la finala European Enterprise Challenge (secțiunea studenți).

”Pentru noi, participarea la Compania anului 2015 a fost o experiență incredibilă, nu numai prin faptul că am învățat să facem business și să lucrăm în echipă, dar și pentru că am cunoscut oameni cu adevărat deosebiți, cărora nu le e frică să arate ce gândesc, care nu se tem de eșec – oameni de succes.”, a spus Vlad Dinu, participant în programul JA Compania Anului și reprezentant al echipei de la Colegiul Național I.L. Caragiale, București, finalistă la Berlin 2015.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații pe www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.