Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jumatate din suma pentru #ambulantapentruviata a fost stransa, mai e nevoie de inca pe atat!

0

Ambulanța pentru viață e tot mai aproape de copiii care au nevoie de tratament medical la Spitalul Grigore Alexandrescu: Prin efortul solidar al 4.578 de persoane s-a strâns jumătate din suma necesară

București, 22 martie 2021: Cel mai mare spital pentru copii din România, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, are nevoie urgentă de o ambulanță nouă, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente. Într-o săptămână, 4.578 de oameni au donat 36.174 de euro, pentru a cumpăra o ambulanță dotată special pentru pediatrie. Costul unei ambulanțe care să transporte în condiții medicale adecvate copiii este în jur de 77.300 de Euro.

În acest moment, unitatea medicală are la dispoziție doar o ambulanță veche, din 2007, care necesită uneori reparații.

Cauza copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit empatie, astfel încât jumătate din suma necesară a fost strânsă din donații individuale, dar mai avem de făcut un efort, pentru ca Spitalul Grigore Alexandrescu să primească o ambulanță nouă. Donațiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor și pentru asta suntem recunoscători”, a menționat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Mecanismele de implicare, pentru ca ambulanța să poată fi pusă cât mai repede la dispoziția medicilor:

 • Donații online pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta

 • Donații directe în contul Salvați Copiii România:
  RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei)
  RO42 RNCB 0071 0114 3479 0101 (euro)
  RO69 RNCB 0071 0114 3479 0003 (dolari)
  Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU
  Cod unic: 3151288
 • SMS de 2 euro lunar, la 8844 textul ”SALVEZ

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme, este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în

contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în valoare totală de 150.000 Euro, în București, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de Euro și în județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de Euro.

În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

ZID PENTRU SPITALE, cu 3,5% din impozitul pe venit

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.

Termenul limita de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.

În calitate de membru al Save theChildren, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.