Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jukeria, târgul cu tâlc al micilor antreprenori curajoși

0

Sâmbătă, 23 septembrie, a avut loc, în Centrul Vechi din Capitală, târgul cu tâlc – Jukeria, unde 20 de copii plini de energie au făcut primul pas în curajoasa lume a antreprenoriatului.

Îndeaproape încurajați de părinții lor, aceștia au depășit repede momentele de timiditate și au reușit să atragă vizitatori la stand, cu tehnici foarte creative de persuasiune, vânzând astfel jucării sau obiecte în valoare de cel puțin 2000 de lei.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Suportiv și a avut ca scop educația financiară a copiilor, prin practică și distracție.

”Ne-am bucurat să observăm energia debordantă a copiilor, care și-au luat rapid în serios rolul de mici antreprenori. Foarte încântați de inițiativă au fost și părinții. Atât pentru momentele de calitate petrecute în familie, dar și pentru că au avut oportunitatea de a mai scăpa de câteva dintre jucăriile demult uitate de copii. O mămică chiar ne-a zis că a fost singurul mod de a o convinge pe fiica ei să renunțe la o parte din jucăriile adunate de-a lungul anilor… Beneficiind de atâtea încurajări, atât din partea părinților, cât și a copiilor (care ne-au rugat de pe acum să le rezervăm un loc la următorul eveniment), avem clar responsabilitatea de a continua cu noi ediții, chiar de o mai mare anvergură”, a declarat Ileana Ionescu, organizator al târgului.

Copiii nu doar au vândut, cumpărat, făcut schimb și negociat, ci au și donat. Iar de toate jucăriile și obiectele strânse se vor putea bucura acum micuții de la Touched România, asociație care ajută mamele și copiii aflați în dificultate.

Parteneri ai evenimentului: Oktoberfest Pub, Stage Expert și Infodesign Group.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.