Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Journey to Social Entrepreneurship @ Ashoka, 29 noiembrie 2019

0

Evenimentul “Journey to Social Entrepreneurship” dorește să fie primul tău pas spre a crea o afacere cu impact in societate. Cu toții avem idei pentru mai bine, cu toții ne dorim să ne implicăm, dar ce înseamnă cu adevărat să faci asta? Care este setul de skill-uri pe care trebuie să îl ai, ce conexiuni trebuie să faci în comunitate sau cum reușești sa accesezi capital pentru a putea trece de la idee la afacere?

 

Știm că sunt multe întrebări la mijloc, așa că pe data de 29 noiembrie, începând cu 09:30, la Mezanin, inspirați de UniCredit Bank, Ashoka răspunde la câteva dintre ele.

Începem cu Irina Tacu de la DOR care o să ne povestească puțin despre ecosistemul antreprenorilor sociali despre care a scris în ultima ediție din „24/7: Un ghid de viață și muncă pentru antreprenorul creativ”. Dedicat antreprenoriatului social, volumul nr. V cuprinde 20 de povești despre organizații, afaceri și alte inițiative care vor să aibă un impact în societate și despre oamenii care le construiesc.

Mai departe, Tristram Stuart și Dennis Karpes, doi Ashoka Fellows care au reușit să dezvolte proiecte cu impact masiv în societate o să ne spună cum a fost drumul lor ca antreprenori sociali. Cei doi ne vor explica care sunt pașii, rolurile și alianțele pe care trebuie să le faci pentru a reuși în antreprenoriatul social.

În a doua parte a evenimentului ne vom întâlni cu Markus Freiburg, Founder & Managing Director FASE, un reprezentant UniCredit Bank și Corina Murafa country director a Ashoka Romania într-un panel pe tema Finanțărilor Sociale.

Intrarea este liberă, dar pentru a confirma locul este nevoie de completarea acestui formular.

Cine este Tristram?

Tristram Stuart – autor, speaker, activist și expert în impactul risipei alimentare asupra mediului și societății. În anul 2011 acesta a câștigat premiul “The Sophie Prize” pe teme de mediu, este Ashoka Fellow și World Economic Forum Young Global Leader.

Cine este Dennis?

Dennis Karpes, Ashoka Fellow și el, luptă cu degradarea solului cu cel mai recent proiect al său, Justdiggit. El face terenurile uscate din nou verzi prin captarea apei de ploaie și prin introducerea unei agriculturi durabile pentru a crea ecosisteme sănătoase. Justdiggit își propune să creeze o mișcare de restaurare a peisajului global.

Cine este Markus?

Markus Freiburg a fondat Agenția de Finanțare pentru Antreprenoriat Social (FASE) din Germania. FASE ajută liderii întreprinderilor sociale din Europa să acceseze capital de creștere hibrid astfel încât să își poată mări impactul social. Astăzi, Markus este recunoscut ca lider în domeniul finanțelor sociale. El a fost, de asemenea, selectat pentru cei 40 de sub 40 de ani European Young Leaders Class 2017. 

Despre Ashoka

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor în primele 5 ONG-uri din lume. Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România, unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.

Partenerii de lansare ai Ashoka România sunt Romanian-American Foundation și ENEL România.

 

Despre autor

avatar

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor pe locul 13 din 500 de ONG-uri din lume și având o rețea de peste 3800 antreprenori sociali din toată lumea, 5 dintre ei și români. Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale. Ashoka România este susținută de Romanian-American Foundation, partener de lansare și de NN România, partener strategic.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.