Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jocurile Olimpice vin în Ferentari

0

Ambasada britanică și Policy Center for Roma and Minorities, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 București, marchează miercuri, 27 iulie, un an până la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, prin organizarea unui eveniment sportiv-cultural într-o zonă defavorizată a cartierului Ferentari.

Circa 600 de persoane, copii şi părinţi, sunt așteptate să participe la meciuri demonstrative și concursuri de baschet, fotbal, scrimă și box pe Aleea Livezilor – areal stradal care va fi închis pentru traficul rutier în intervalul orar 10:00-13:00 –  precum și în sala de sport a Şcolii Generale nr. 136 din apropiere (Prelungirea Ferentari, nr. 68, sector 5). Copiii din Clubul de Educație Alternativă al școlii vor prezenta o piesă de teatru coordonată de actorul de etnie romă Sorin Sandu, un spectacol de street dance în colaborare cu Trouble Crew şi un atelier de improvizaţie muzicală coordonat de Damian Drăghici (cântăreţ recunoscut la nivel internaţional, prin acordarea unui Premiu Grammy în 2006, şi Ambasador al Voluntariatului). Cei interesați pot participa și la scurte lecții de limbă engleză.

Evenimentul “Jocurile Olimpice vin în Ferentari” beneficiază de sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al federațiilor de baschet, fotbal, scrimă și box.

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie, reprezentantul comunității de romi din același sector, Mario Rafael Ilie, şi nume sportive sonore precum medaliatele olimpice Laura Badea, Violeta Beclea sau Ionela Târlea, se numără printre invitați.. Accesul este permis publicului larg și reprezentanţilor mass media.

În pregătirea evenimentului, ambasadorul britanic la București Martin Harris a spus:

“Londra 2012 urmăreşte să ajungă la inimile tinerilor din întreaga lume şi să îi conecteze la energia Jocurilor, pentru ca aceştia să îşi dorească să ducă o viață activă. Sport pentru toți, aceasta este deviza Jocurilor de anul viitor din Marea Britanie, pe care o vedem transformată în realitate și aici, într-unul din cartierele cele mai sărace ale Bucureștiului.”

Ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice se desfășoară la Londra în perioada 27 iulie – 12 august. Jocurile Paralimpice sunt programate pentru 29 august – 9 septembrie. Londra a mai găzduit Olimpiada de vară de două ori, în 1908 și în 1948.

Organizarea evenimentului “Londra 2012” este echivalentă cu găzduirea simultană a campionatelor mondiale la 26 de discipline olimpice şi 20 paralimpice. Peste 50 de țări își vor trimite concurenții la Londra, iar audienţa TV estimată este de 4 miliarde de telespectatori.

Mai multe informații pe pagina oficială de internet Londra 2012: www.london2012.com/.

Agendă

Jocurile Olimpice vin în Ferentari!

27 iulie 2011

Aleea Livezilor, cartier Ferentari, sector 5, Bucureşti

 

Organizatori:       Policy Center for Roma and Minorities (PCRM)

Ambasada britanică la Bucureşti

 

Parteneri:             Primăria Sectorului 5, Bucureşti

Comitetul Olimpic și Sportiv Român

 

10:10-10:25  –  Mesaj al ambasadorului britanic Martin Harris

–  Cuvânt deschidere Marian Vanghelie, Primarul Sectorului 5, Bucureşti

–  Cuvânt deschidere Valeriu Nicolae, Preşedinte PCRM

 

10:30-11:10  –  Spectacol de teatru – Copiii din Clubul de Educaţie Alternativă

Coordonator: Sorin Sandu (actor Teatrul Masca)

 

11:20-11:40  –  Spectacol street-dance – Clubul de Educaţie Alternativă şi Trouble Crew

 

11:40-12:20  –  Meciuri demonstrative baschet, fotbal, scrimă, box

Federaţiile Române de Baschet, Fotbal, Scrimă, Box

 

12:25-13:00 – Desene pe asfalt. Face painting

Atelier lecţii limba engleză

 

12:25-12:45 – Atelier improvizaţie muzicală cu elevii din Clubul de Educaţie Alternativă

Coordonator: Damian Drăghici (cântăreţ internaţional, câştigător al

Premiului Grammy)

 

13:00-14:00 – Competiţii sportive pentru copiii din Clubul de Educaţie Alternativă

Sala de sport a Şcolii Generale nr. 136, Prelungirea Ferentari, nr. 68

 

 

Policy Center for Roma and Minorities este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, de tip think-tank, înfiinţată în România în anul 2008, care acţionează în vederea soluţionării problemelor legate de incluziunea socială a romilor şi a celorlalte minorităţi etnice.

Clubul de Educaţie Alternativă reprezintă un spaţiu nou, sigur, deschis şi creativ creat pentru copiii care locuiesc în cartierul Ferentari din Bucureşti. În prezent, clubul îşi desfăşoară activitatea la Şcoala Generală nr. 136, iar în viitorul apropiat încă două centre vor fi deschise în alte două şcoli din această zonă. Clubul a fost creat în octombrie 2010 şi este primul de acest tip din România, în timp ce la nivel european mai există foarte puţine iniţiative similare. Clubul face parte din Campania REACT, finanţată de Comisia Europeană şi care are ca scop schimbarea atitudinilor negative faţă de minoritatea romă.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să consultaţi www.policycenter.eu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.