Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jobefest 2015. Cum a fost?

0

Departamentul Student Trainee Exchange Programme din cadrul ELSA Bucureşti a organizat în perioada 17-19 martie proiectul JobFest 2015. Scopul evenimentului este să aducă în atenția studenților posibilele oportunități de practică și angajare, să promoveze valorile ce stau la baza succesului firmelor de top și să formeze studenților o idee asupra a ceea ce înseamnă candidatul ideal pentru ocuparea unui loc de practică sau a unui post de angajare. 

11100039_823828554331581_686582802_n

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor case de avocatură atât naționale cât și internaționale care au stârnit interesul studenților, prezenți în număr mare la prezentări.

În prima zi am fost încantați de prezența celor de la Wolf Theiss: Bryan Jardine, Alexandru Câmpean, Iulia Simion, Tudor Botea, Monica Ținteanu, George Butunoiu, Mihaela Hodivoianu si Ioana Badiu. Au urmat cei de la CMS Cameron McKenna cu: Simona Marin, Mircea Moraru, Ioana Iordache si Mihaela Grigorescu. Ziua a fost încheiata de cei de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen prin: Ștefan Ionescu, Maria Hoaghia, Alexandru Aman, Daniela Călin.

Fiecare casă de avocatură a impresionat prin unicitate, abordând studenții printr-un mod diferit de prezentare a valorilor proprii.

Cea de-a doua zi a inceput cu cei de la Dentons prin: Claudiu Munteanu-Jipescu, Magdalena Răducanu, Bogdan Papandopol. Au urmat cei de la bpv Grigorescu Ștefănica ce l-au avut chiar pe domnul Cătălin Grigorescu. Cei de la Reff și Asociații au prezentat casa de avocatură prin: Alexandru Reff, Andrei Burz Pînzaru, Cristina Burin și Andreea Șerban. Ziua s-a încheiat cu cei de la Kinstellar prin: Ștefan Botezatu, Bogdan Bibicu, Laura Estrade și Diana Rogozea.

Prezentările au oferit studenţilor informaţii despre oportunităţile pe care le au după finalizarea studiilor şi mijloacele prin care pot accede în profesia de avocat.

Ultima zi a maratonului a fost incepută de cei de la Voicu Filipescu prin Roxana Neguțu. Au urmat cei de la Biriș Goran care i-au avut reprezentanti pe: Gelu Goran, Monica Moisin și Ana Maria Andronic. Cei de la Țuca Zbârcea și Asociații l-au avut reprezentant pe domnul Cornel Popa. Ziua a fost încheiata de Bulboacă și Asociații cu Adrian-Cătălin Bulboacă și Marius Iliescu.

Marius Iliescu, asociat junior la Bulboacă și Asociații ne-a împărtășit câteva gânduri: „În calitate de fost student interesat de stagii de practică, membru senior ELSA și avocat, pot spune că sunt încântat de experiența participării la JobFest 2015. Prezentarea firmelor într-un cadru organizat, cu o participare semnificativă din partea studenților și cu posibilitatea unei interacțiuni libere între cei prezenți sunt punctele forte ale JobFest. De aceea, sunt sigur că acest eveniment va deveni în timp o rampă de lansare, o legătura între mediul avocaturii de business și viitorii profesioniști ai acestui domeniu.”

Gelu Goran, de la Biriș Goran a afirmat următoarele: „Este prima noastră participare la JobFest și cu siguranță marchează începutul unei colaborări de lungă durată între Biriș Goran și ELSA. O parte din avocații noștri au fost membri activi ELSA și suntem familiarizați cu proiectele asociației, dar chiar și așa am fost impresionați de organizarea impecabilă asigurată de către echipa condusă de Ema Graur și Ioan Puiu. Energia, implicarea și maturitatea lor ne-au inspirat și nu greșesc când spun că eforturile ELSA fac diferența pentru aceste generații de studenți. Așteptăm să ne implicăm și în alte proiecte ELSA cu speranța de a ajuta studenții Facultății de Drept să ia decizii informate și bine cântărite în privința carierei lor.”

Bianca Roman, fost Coordonator JobFest ne-a împărtășit următoarele: ”JobFest 2015 a arătat că nu doar oamenii cresc, ci și proiectele. Studenții s-au arătat mai nerăbdatori să cunoască  oportunitățile de care pot profita. De aici și utilitatea proiectului care sper că va continua să crească.”

Raluca Ghiță: „Jobfest a fost din punctul meu de vedere o experiență deosebita, cu o utilitate practica extraordinara. Organizarea evenimentului s-a ridicat la nivelul așteptărilor, apreciez ca a fost respectat programul anunțat și s-au prezentat toți invitații. Despre aceștia pot spune ca m-au impresionat, prezentările fiind utile. As vrea sa particip și anul viitor!”

Estera Antonescu: „Experienta JobFest a fost o oportunitate de a afla ce înseamnă să lucrezi într-un mediu profesionist, având în vedere atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative, și, mai ales, de a vedea ce asteptări au angajatorii de la un student in cadrul Facultatii de Drept.”

Mădălina Bacoiu: Jobfest e o poveste despre oameni de succes și oameni care vor să aibă succes. Cele 3 zile de prezentări au adus în fața noastră persoane pasionate de ceea ce fac, profesioniști, care pe mine m-au inspirat și m-au ajutat să-mi dau seama de cum aș vrea să fie mediul în care voi lucra și, totodata, cum vreau sa fie cei alături de care voi lucra. Felicitări organizatorilor și mulțumiri pentru aceasta oportunitate!

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

ELSA București

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.