Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Joaca de-a designul într-un palat bucureştean

0

Cu prilejul desfăşurării unei noi ediţii a Romanian Design Week, Asociaţia Da’ De Ce vă invită să vă alăturaţi programului Design Play, un parcurs special creat pentru familiile cu copii cu vârste între 2 şi 6 ani în care obiectele fascinante, colorate şi amuzante din cadrul expoziţiei centrale vor sta la baza construirii unor obiecte simpatice, personalizate.

Design play 2

Expoziţia principală a Romanian Design Week ediţia din 2014 este găzduită de Palatul Camerei de Comerţ din Bucureşti, clădire de patrimoniu aflată în centrul Bucureştiului şi inaugurată în 1911 în prezenţa regelui Carol I. Astfel, atmosfera unei epoci trecute se amestecă cu cele mai noi tendinţe din design-ul românesc. Cu acest prilej, palatul se deschide către micii exploratori şi găzduieşte în sălile sale cele mai interesante proiecte din 5 domenii: Design Grafic, Branding și Publicitate; Arhitectură, Urbanism și Design Interior; Design de modă; Design de de produs și Lifestyle Design.

Cei mici vor avea ocazia să afle ce înseamnă design şi să vadă pe viu care sunt producţiile unora dintre numele cele mai interesante din designul românesc. Ne vom opri la secţiunea de modă unde vom vedea creaţii ale unor designeri precum Ioana Ciolacu, Irina Marinescu, Lucian Broscănean, Adelina Ivan şi nu numai, prilej cu care vom lucra pe propriile noastre schiţe de modă, realizând un tip de colaj natural folosind petale de flori şi frunze. Ne vom opri şi asupra Designului de produs, unde vorbind despre textilele imprimate create de Agnes Lukacs, vom afla despre geometrii şi culori cu care ne vom juca la rândul nostru creând propriile tipare cu ajutorul stickerelor colorate.

La fel de importante pentru designul românesc sunt industriile creative conexe precum publicitatea unde vom observa jucăriile optzeciste realizate de către agenţia Cohn & Jansen JWT  şi decoraţiunile puzzle ale Fundaţiei Friends for Friends. Inspiraţi de acestea vom crea la rândul nostru maşini din cutii de lapte reciclate, dar şi decoraţiuni în formă de pasăre din carton, sfoară şi hârtie. De-a lungul vizitei copiii vor fi încurajaţi să-şi exerseze spiritul activ de observaţie prin care să descopere obiectele expuse, să pună întrebări năstruşnice şi să se lase antrenaţi de obiectele pe care le pot construi ei înşişi.

Romanian Design Week şi Da’ De Ce promovează educația non-formală activă şi încurajează dialogul cultural prin evenimente care vin să completeze oferta educaţională clasică. Dezvoltarea abilităților de observare atentă, critică și distractivă a lumii din jur necesită exercițiu şi credem cu pasiune în puterea obiectelor de a educa și în capacitatea copiilor de a fi fascinați de către acestea.

Design play 1

Accesul la programe se face numai pe bază de înscrieri care se fac de luni, ora 10.00 până vineri, ora 16.00, în săptămâna programului la e-mail: inscrieri@asociatidadece.ro (este necesară precizarea numelui programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor). Detalii legate de tarife şi modalităţile de plată: http://www.asociatiadadece.ro/program/romaniandesignweek/

Calendarul programelor:

• Sâmbătă, 17 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

• Duminică, 18 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;

• Sâmbătă, 24 mai 2014, ora 10:30  – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;

• Duminică, 25 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

afis Design Play

Programe pentru copiii din grădinițe și clasele primare

Programul de mai sus este disponibil și pentru grupurile de copii de grădiniță sau din ciclul primar în săptămâna 19- 23 mai 2014. (detalii: http://www.dedragulartei.ro/program/programe-gradinite/

(sub denumirea anterioară: Asociația De dragul artei) își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică.

Pentru oferta noastră completă de programe, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.ro.ro și http://www.facebook.com/dedragulartei

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.