Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” – ediţia cu nr. 21

0

EUROPAfest 2014 – clasic anunță ediția cu nr. 21 a Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”

– muzicieni din peste 40 de țări –

Festivalul Internațional EUROPAfest 2014 – jazz | blues | pop | clasic, marca jmEvents promite din nou întâlniri de neuitat cu muzicieni din lumea întreagă și aceeași combinație inedită – concerte, concursuri, jam sessions, caffe festival, inovație, creație, emoții, public extaziat, atmosferă și eleganță.

Dupa Bucharest International Jazz Competition, EUROPAfest 2014 lansează al doilea eveniment – Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”. Cel mai prestigios concurs internațional de muzică clasică derulat în România se pregătește pentru ediția cu nr. 21. Între 17 și 24 mai 2014, flautiști din intreaga lume sunt invitați la București să concureze pentru premii de 10.000 Euro.

Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” este un eveniment de ținută, care s-a remarcat în peisajul cultural autohton și internațional prin calitatea muzicală prezentată, prin numărul record de participanți înregistrat la un concurs organizat în România – peste 200 de muzicieni din mai mult de 40 de țări, dar și datorită carierelor de succes și recunoașterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureații săi.

Derulat anual din 1993, concursul include alternativ diferite discipline – pian, vioară, clarinet, flaut, compoziție, canto. În 2014 disciplina de concurs va fi flautul.

Poster_JIMC_2014

Misiunea competiției este de a descoperi, a premia și a promova valorile noii generații a muzicii clasice, de a sprijini tinerii muzicieni în construirea unei cariere de succes. Câștigătorii sunt incluși cu prioritate în programele naționale și internaționale derulate de jmEvents – Turneul Laureaților, PROMS – Jazz & Classic, Urban Culture Fusion etc.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos încurajează apropierea tinerilor români de cultură, în cadrul evenimentului permițându-se studenților și elevilor accesul liber la manifestări.

Depășind granițele unui concurs tradițional de muzică clasică, Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” include master-classes conduse de specialiști internaționali și prezintă concerte de muzica clasică pentru iubitorii genului.

Astfel, fiecare participant are șansa să-și exploateze potențialul la maxim, să participe la dialogul intercultural cu muzicieni din alte țări, să-și îmbogățească cunoștințele, totul într-un mediu deschis, care încurajează performanța.

Înscrierile sunt deschise până la 1 martie 2014. Cei interesați pot afla mai multe informații pe www.jmEvents.ro .

 

Informații suplimentare:

office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro | Facebook EUROPAfest

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.