Jean-Christophe Rufin, dublu câștigător al Premiului Goncourt, vine în România

0

Jean-Christophe Rufin, dublu câștigător al Premiului Goncourt, vine în România!

Jean-Christophe Rufin, figură marcantă a intelectualității franceze, scriitor, doctor, diplomat și istoric, vine în România pentru lansarea romanului său Spînzuratul de la Conakry / Le suspendu de Conakry, primul roman care îi apare la editura Crime Scene Press.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 8 iunie, ora 14.00, la Librarium TNB (Teatrul Național București). Evenimentul este, de fapt, o dubla lansare: editura Crime Scene Press publică Spînzuratul de la Conakry, de Jean-Christophe Rufin, iar editura Tritonic, romanul Block 46, de scriitoarea Johana Gustawsson.

Vizita cunoscutului scriitor e prilejuită deopotrivă de lansare și de participarea la ”Misterele Bucureștiului” – primul festival de literatura polițistă din România, ce se va desfășura între 7 și 9 iunie la Muzeul Național al Literaturii Române, sub egida Sezonului România – Franța 2019, în parteneriat cu Institutul Francez din București și cu Festivalul Internațional Quais du Polar din Lyon. În cadrul acestui festival, Jean-Christophe Rufin va participa la o serie de evenimente, mese rotunde, prezentări de carte, sesiuni de autografe etc.

Jean-Christophe Rufin, născut la Bourges, Franța, în departamentul Cher, la 28 iunie 1952, este președintele organizației umanitare Action Against Hunger, unul dintre primii membri ai ONG-ului Médecins Sans Frontières și al doilea cel mai tânăr membru al Academiei Franceze. A fost ambasador al Franței în Senegal din 2007 până în iunie 2010. A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris, iar în 1986 a devenit asistent al Secretarului de Stat pentru Drepturile Omului și și-a publicat primul roman, Le Piège humanitaire, un eseu despre miza politică a acțiunilor umanitare.

Între 2003 și 2004, Rufin a scris un raport amănunțit despre reapariția antisemitismului în Franța – „Raportul Rufin”. În 1997, Jean-Christophe Rufin câștigă Premiul Goncourt pentru debut și Premiul Méditerranée cu romanul L’Abyssin. În 2001, câștigă din nou Premiul Goncourt cu volumul Rouge Brésil.

Spînzuratul de la Conakry / Le suspendu de Conakry (2018), în care personajul principal este un român, este primul roman al lui Jean-Christophe Rufin care apare la Crime Scene Press și prima carte dintr-o serie cu același erou.

Cum poate fostul refugiat politic român Aurel Timescu să fie consul al Franței? Cu accentul lui românesc, aerul de anii ’30 și trecutul de pianist prin baruri, nu are nicio legătură cu Quai d’Orsay. De altfel, pierde vremea în posturi mediocre. De data asta e în Guineea, el, care nu suportă căldura. Trăiește liniștit, transpiră, bea vin de Tokay și cântă la pian. Când, dintr-o dată, se întâmplă singurul lucru din lume care ar putea să-l scoată din amorțeală: o moarte inexplicabilă.

Spânzurat de catargul iahtului său, un bărbat atârnă în mijlocul radei portului Conakry. Ce-ascunde moartea aceasta? Niște evenimente misterioase? O dovadă de dragoste care nu mai sosește? Sau poate un vis eroic venit de foarte departe? Orice ar fi, moartea lui ar rămâne nepedepsită dacă Aurel n-ar găsi oportunitatea să-și ducă marea bătălie. O bătălie împotriva nedreptății.

Romanul a câștigat premiul Arsène Lupin pentru Literatură Polițistă în 2018.

Vă așteptăm la lansare!

Despre Crime Scene Press

Crime Scene Press este singura editură din România cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller. Printr-o selecție riguroasă a titlurilor, girată de către George Arion, cel mai bun scriitor de suspans din România, noul proiect urmărește promovarea genului în rândul cititorilor, arătând faptul că mystery & thriller este, de multe ori, o expresie literară la fel de valoroasă ca oricare alta. Planul editorial cuprinde atât autori români cât și străini, clasici, dar și contemporani, care reprezintă repere de valoare pentru timpul sau spațiul cultural din care provin. Detalii pe www.crimescenepress.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.