Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jazzulescu inspirat de Londra – Judy Floreescu covers Amy Winehouse si lectură Ionuț Grama.

0

Luni, 14 septembrie, la ora 20.00, Jazzulescu aduce Londra pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu. Judy Florescu cântă melodii de pe două dintre albumele lui Amy Winehouse, iar actorul Ionuț Grama citește fragmente din Scene din viața provincială de J. M Coetzee, Orele îndepărtate de Kate Morton, Cum trăiesc morții de Will Self, Am ceva să-ți spun de Hanif Kureishi, Adio, dar mai stau puțin de Nick Hornby și Arlington Park de Rachel Cusk.

Newsletter-Jazzulescu-14-septembrie-Flat-copy
Judy Florescu : În primăvara lui 2011 îmi cumpărasem bilet la concertul lui Amy Winehouse de la București. Eram fericită că o pot asculta live pe cea mai interesantă artistă a generației mele, singura ale cărei compoziții se potriveau perfect cu artiștii mei preferați de mic copil. La începtul verii concertul s-a anulat, iar în luna iulie am ajuns la Londra pentru a urma un curs de jurnalism. Pe 23 iulie se auzea muzica lui Amy în orice butic de haine sau cu mâncare în care intrai. Am aflat apoi seara că Amy, pe care eu îmi doream să o văd în concert din ce în ce mai mult, murise. Singurul lucru pe care l-am putut face a fost să merg la casa ei din Camden, unde am găsit zeci de fani care cântau piesele ei printre flori, lumânări, postere și desene cu Amy.

După decesul său, albumul Back to Black a devenit cel mai bine vândut album al secolului XXI din Marea Britanie. Amy Winehouse este singura artistă din lume care a câștigat 5 premii Grammy într-o singură seară, stabilind un nou record. A primit de asemenea un premiu Grammy post-mortem pentru duetul cu Tonny Bennett – Body and Soul.

Viața este un lucru bizar pentru că, deși nu voi mai ajunge niciodată la vreun concert de-ale sale, îmi doresc din toată inima să-i cânt piesele de pe cele 3 albume. Iar terasa Librăriei Humanitas de la Kretzulescu este un loc cu atât mai potrivit pentru a ne întâlni cu piese precum Valerie, Back to Black, Stronger Than Me, You Know I’m No Good, I Heard Love is Blind sau You Sent Me Flying.

Pe Ionuț Grama îl vedem într-unul dintre cele mai longevive spectacole ale teatrului independent – Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, regizat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, care de 8 ani încoace sunt prezente la fiecare reprezentație a spectacolului alături de cei 4 actori din distribuție.

Tot la teatru îl putem vedea în spectacolele Orfani la Godot Cafe-Teatru, Cel mai frumos roman din lume la unteatru, Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare în La Muse și De ce n-o facem în drum de la Teatrul Act.

De asemenea, poate fi văzut și în 13 producții de film, dintre care le menționăm pe următoarele: The Devil Inside și Wer în regia lui William Brent Bell, Closer to the Moon, scris și regizat de Nae Caranfil sau A Royal Christmas. În 2016 va avea rolul principal în filmul The House, în regia lui Michel Horațiu Bob.

În afară de teatru și film, Ionuț Grama este voice-over la filmele de animație și desenele animate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.