Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Japonezii Kikagaku Moyo, în concert la Control Club – 17 mai

0

Rock psihedelic japonez cu Kikagaku Moyo, în premieră la București

Japonezii Kikagaku Moyo vor concerta pentru prima dată la București, vineri 17 mai, după ora 21, la Control Club, în cadrul unui amplu turneu european. Formația se remarcă prin stilul psychedelic rock, cu influențe krautrock, Indian raga și acid folk. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

Originari din Tokyo, Kikagaku Moyo (însemnând „modele geometrice”, în japoneză) mențin un echilibru unic între ritmurile rock și momentele de contemplație sonoră, amintind de predecesorii Acid Mothers Temple și Ghost.

Formată în vara anului 2012, de către toboșarul Go Kurosawa și chitaristul Tomo Katsurada, trupa a funcționat la început sub forma unui asamblu de muzicieni ce oferea mici reprezentații stradale. Ulterior, formația s-a întregit prin sosirea basistului Kotsu Guy, a chitaristului Daoud Popal, precum și a artistului Ryu Kurosawa, un virtuoz al sitarului.

În 2013, Kikagaku Moyo lansează albumul de debut cu același nume, ce a beneficiat inițial de distribuție digitală, fiind imprimat apoi pe vinil de label-ul grec Cosmic Eye, și ulterior relansat de Captcha Records, în Statele Unite. Trupa a mai lansat două albume în 2014 – Mammatus Clouds și Forest of Lost Children – devenind apreciați pe scena psihedelică internațională, cu apariții la Austin Psych Fest și L.A. Psych Fest, precum și turnee în Statele Unite și Europa.

În 2015, o parte din membrii trupei înființează casa de discuri Guruguru Brain, dedicată promovării scenei muzicale din estul Asiei. Aici, Kikagaku Moyo au lansat albumul House in the Tall Grass (2016), precum și recentul Masana Temples (2018), un disc eclectic ce reflectă experiențele recente ale trupei, în periplul lor prin lume. Produs de muzicianul jazz Bruno Pernadas, albumul a atras atenția criticilor și va fi prezentat live și publicului bucureștean.

A band who’s attracted attention for a folk approach to psychedelic rock showing off their experimental and often messy side. – Pitchfork

A hazy, dreamlike soundtrack to a classic road-trip movie. – The 405

Masana Temples” is a fresh take on an often-elusive genre, but Kikagaku Moyo manages to pull it off with one of the more striking displays in recent memory. – Under The Radar

https://geometricpatterns.bandcamp.com/

Kikagaku Moyo – Nazo Nazo (video)

Concertul Kikagaku Moyo de la București este organizat de Control Club și Liveland. Facebook event: https://www.facebook.com/events/378252359403592/

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.