Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„JAGTEN”, DE THOMAS VINTERBERG la deschiderea Festivalului Internaţional de Film Bucureşti

0

 

„JAGTEN”, DE THOMAS VINTERBERG,

DESCHIDE CEA DE-A 9-A EDIȚIE

A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI

 Jagten

Prezentată în premieră mondială în competiţia de la Cannes 2012, producţia daneză JAGTEN / VÂNĂTOAREA va fi proiectată în avanpremieră în deschiderea celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, pe 15 aprilie.

Eroul din JAGTEN, Lucas (Mads Mikkelsen), are o iubită nouă, un nou loc de muncă și e pe cale să-și repare relația cu fiul adolescent, Marcus. Dar lucrurile o iau razna când o minciună aparent neimportantă începe să se răspândească rapid printre cei din jurul său, întocmai unui virus. Acuzat de o teribilă crimă, Lucas trebuie să-și dovedească nevinovăția în fața unei comunități cuprinse de o isterie colectivă.

Laureat la Cannes cu Premiul Juriului Ecumenic și cu premiul pentru „Cel mai bun actor”, și câștigător al Premiului Publicului la festivalurile de la Ghent, Vancouver și Palm Springs, JAGTEN reprezintă unul dintre cele mai titrate filme europene ale anului trecut, cariera sa internațională culminând cu 5 nominalizări și premiul pentru „Cel mai bun scenariu” la Premiile Academiei Europene de Film.

Potrivit publicației americane The Hollywood Reporter, JAGTEN este „cel mai bun film al lui Thomas Vinterberg de la Festen încoace – o fascinantă dramă psihologică construită în jurul interpretării de excepție a lui Madds Mikkelsen”; „actorul impresionează aici cu portretul unui om bun, prins într-o situație pe care nu o poate controla” spune Variety.

Thomas Vinterberg este autorul primului film realizat pe baza manifestului cinematografic Dogma 95 (redactat împreună cu Lars von Trier) – Festen (1996) a fost recompensat cu Premiul Special al Juriului la Cannes și cu Premiul Fassbinder la Premiile Academiei Europene de Film. După câțiva ani, în care s-a concentrat pe cariera internațională, făcând două filme în limba engleză – It’s All About Love (2003) și Dear Wendy (2005), Vinterberg a revenit în Danemarca pentru comedia When A Man Comes Home (2007) și drama Submarino (2010), aceasta din urmă fiind lansată în competiția oficială a Festivalului de la Berlin. În 2008, Vinterberg și von Trier, alături de colegii lor din mișcarea Dogma (Kristian Levring și Søren Kragh-Jacobsen) au primit premiul special al Academiei Europene de Film pentru Contribuția deosebită la cinema-ul mondial.

JAGTEN va fi distribuit pe ecranele românești de Independența Film începând cu 19 aprilie.

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.

——————————————————————————————————————–

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC)

Transportor oficial al festivalului: Air France

Clubul festivalului: Control

Parteneri oficiali: MOXA Boutique, LUKOIL Petrotel, DHL, Beautik

Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Țăranului Român, Asociația Culturală Macondo, Independența Film, Institut Francais de Bucarest, British Council și American Cultural Center.

Parteneri media: 24Fun, Cațavencii, BeWhere!, Cinemagia, Cinefan, Cocor Media Channel, Filmreporter, Koolhunt.ro, Liternet, Revista VIP, Ring, Ziarul Centrul Vechi, Cooperativa Urbana, Calendar Evenimente.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.