Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

I’Velo Urban dubleaza numarul de statii automatizate de bike-sharing din Bucuresti

0

I’Velo Urban dublează numărul de stații automatizate de bike-sharing din București București, 13 aprilie 2016 Asociația Green Revolution, împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România, anunță dublarea numărului de stații automatizate de bike-sharing I’Velo Urban, numărul acestora ajungând la 10.

DSC_0112

De asemenea, durata unei sesiuni de pedalat crește de la 30 la 45 de minute. Rețeaua de stații automatizate, prin intermediul căreia pot fi închiriate bicicletele I’Velo Urban, este prezentă în București și deservește atât zonele centrale foarte aglomerate, cât și pe cele din proximitatea centrelor de afaceri din nordul capitalei.

Rețeaua este amplasată în vecinătatea pistelor de biciclete și este complementară mijloacelor de transport în comun. Cele 10 stații pun la dispoziție utilizatorilor 180 de biciclete, disponibile 24/7. Stațiile automatizate sunt prezente în: Piața Unirii, Centrul Vechi (Piața Sfântul Anton), Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Kaufland Barbu Văcărescu, Sky Tower (în construcție).

Odată cu extinderea rețelei, I’Velo Urban vine cu beneficii suplimentare pentru utilizatori. Astfel, durata unei utilizări crește de la 30 la 45 de minute, iar cea a pauzei dintre utilizări se reduce de la 30 la 15 minute.

“Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în București și în orașele mari din țară. În 2016, împreună cu partenerii noștri, am lansat primul program de bike-sharing din capitală – I’Velo Urban și am reconfirmat, astfel, importanța dezvoltării unei infrastructuri pentru transportul alternativ cu bicicleta. Împreună cu Asociația Green Revolution ne dorim să schimbăm cultura transportului în București și să încurajăm din ce în ce mai mulți oameni să ia în considerare acest mijloc de transport cu impact în creșterea calității vieții noastre, a tuturor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

Serviciile I’Velo Urban sunt disponibile pe bază de abonament, la următoarele tarife: Perioada 1 zi 1 lună 1 an Valoare standard 10 lei 35 lei 100 lei Young* 7 lei 25 lei 75 lei *abonament cu reducere pentru tinerii între 16 și 25 de ani

„Cu extinderea rețelei I’Velo Urban, suntem convinși că numărul cetățenilor bucureșteni care folosesc bicicleta ca și alternativă de mijloc de transport va crește semnificativ. Ne place foarte mult că proiectul este un model din punctul de vedere al unui parteneriat între instituții publice, societate civilă și companii private, în beneficiul comunității.”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland.

“Ne bucurăm că acest proiect ambițios, 100% românesc, a avut o creștere însemnată la mai puțin de un an de la lansare. Suntem convinși că din ce în ce mai mulți bucureșteni vor alege bicicleta pentru a se deplasa mai rapid prin zonele aglomerate din oraș”, a declarat Raluca Fișer, Președintele Asociației Green Revolution.

DSC_0143

I’Velo Urban este primul sistem automatizat de bike-sharing din București. Scopul său este să ajute la fluidizarea traficului și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană. Pentru a beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să își creeze un cont pe ivelo.ro sau să se înregistreze la unul dintre centrele I’Velo din București pentru a primi Cardul I’Velo Urban. Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice stație automatizată I’Velo Urban, la prima închiriere. Despre Green Revolution Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 96.000 IMM-uri și 8.000 de companii. Rețeaua Raiffeisen Bank numără 478 de unități, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri și 131 de MFM (automate multifuncționale).

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.