Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IULIE FĂRĂ PLASTIC – acțiunea civică continuă!

0

Iulie fără Plastic revine anul acesta pentru o nouă ediţie ce se va desfăşura în perioada 1-31 iulie 2019. A treia ediție începe în forță! Ateliere pentru copii, adulți, abordarea integrată a plasticului, legislație națională și internațională, prezentarea unei vieți sustenabile fără plastic și acțiuni de ecologizare se numără printre evenimente dezvoltate de echipa Iulie fără Plastic în următoarele săptămâni.

Organizatorii își propun să crească gradul de conștientizare al oamenilor privind poluarea cu plastic de unică folosință și să îmbunătățească procesul de reciclare. De asemenea, se dorește identificarea principalele nevoi, lipsuri, probleme, provocări și neputințe ale unui stil de viață fără plastic și construirea unei comunități active ce se implică în protecția mediului și în dezvoltarea sustenabilă.

Aici informatii: www.facebook.com/IulieFaraPlastic/?ref=br_rs

Nici în acestă ediție, echipa Iulie fără Plastic nu dezamăgește și vine cu un program plin de activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Așteptați-vă, așadar, la evenimente și workshop-uri care vor avea loc pe parcursul lunii iulie în diferite locații din București. Programul actualizat poate fi găsit pe pagina de Facebook – Iulie fără Plastic sau daca scrieți la adresa de e-mail iuliefaraplastic@gmail.com.

Despre IULIE FĂRĂ PLASTIC:

#PlasticFreeJuly este o mișcare internațională care a pornit din Australia în 2011. Anual, peste 2 milion de oameni din 130 de țări se alătură mișcării.

În 2017, 3 voluntare (Emilia Priceputu, Corina Ciurea și Simona Pop) au realizat o variantă locală a acestei mișcări, #IulieFărăPlastic, îmbinând stilul lor de viață low waste cu dorința de a proteja mediul și cu nevoia de a crea comunități active și implicate în viața societății bucureștene. De la an la an, grupul de voluntari a crescut alăturându-se un număr divers de oameni de diferite vârste și medii sociale preocupați cu traiul sustenabil.

În cele două ediții ale proiectului, au avut loc peste 35 de evenimente pentru adulți și copii. Am organizat:

– ateliere de reciclare creativă și lecturi pentru copii;

– instalații interactive și discuții despre consumul excesiv de plastic și impactul negativ asupra mediului;

– prezentări despre ce înseamnă un trai zero waste, cosmetice homemade, slowfashion, minimalism;

– permacultura și ateliere de nutriție;

– lecturi, documentare și dezbateri cu experți despre probleme de mediu.

Proiectul a avut și o latură activistă prin acțiuni de ecologizare a unui maidan urban și acțiuni de awareness în supermarketuri privind consumul excesiv de pungi din plastic.Au fost implicate instituții publice precum Biblioteca Metropolitană, Muzeul Literaturii Române, Radio România Cultural, Smart FM, asociații și ONG-uri: Zero Waste România, Uleiosul, Herbaris, La Stupină și numeroși bloggeri: Mămica Urbană, Cristina Oțel, Natalia Dabija, Irina Bartolomeu, Gabi Urda etc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.