Iulia Cristina Handrabur | „Apel la fantezie” (pictură encaustică) la Galeria Signum

0

Pleiades-above

Invitație la reverie, într-o eternă căutare încurajez privitorul să dea frâu liber fanteziei stimulând regăsirea interioară, trezind și exaltând spiritul într-o lume abstractă, fantastică.

Bazându-mă pe spontaneitate și energie intuitivă, încercând să găsesc esența în tot ce mă înconjoară, într-o stare adânc meditativă, folosesc tehnica encaustică creată încă din antichitate, ce utilizează căldura pentru a aplica și modela nuanțe armonioase pe bază de ceară de albine și pigmenți. Creez mister prin contraste de umbre și lumini, din punți și portaluri către alte dimensiuni, o viziune a vieții din adâncul oceanelor până departe pe alte tărâmuri, contopindu-mă cu atemporalitatea, aspirând la conectarea cu vibrațiile înalte, a ridicării coeficientului de lumină, dezvăluindu-mi destinul.

Am învățat să pictez când locuiam în Canada cu soțul meu, am început acolo să experimentez cu abstractul prin diferite tehnici, explorând universul minții mele, căutând să-mi creez propriul rol și experimentând cu vocea pe diferite piese compuse de soțul meu pentru proiectele lui muzicale electronice. De 16 ani ne-am repatriat pe meleagurile natale, lângă Vălenii de Munte, dedicându-mă artei, și am continuat să experimentez cu abstractul de data aceasta introducând pictura encaustică pe lângă alte tehnici.

Câteva dintre lucrările mele au fost folosite de diferite case de discuri internaționale pentru coperți de CD-uri și viniluri, pe față sau în interior (Mere Mortals, Floatpoint, Weed, Dreamdoktor, Dj Zevzek, etc). Alte două lucrări encaustice au fost alese pentru o copertă de carte, „Enciclopedia muzicii electronice românești”, care deocamdată există doar în varianta virtuală.
De asemenea, împreuna cu soțul avem câteva albume licențiate de diferite case de discuri internaționale, printre care și proiectul Weed (ambient/chillout/electronica) pe care aveți ocazia de a-l asculta în întregime în ziua vernisajului, când soțul meu va susține un performance muzical prezentându-și proiecte originale. Albumul nostru muzical „Weed” este disponibil aici:

https://sunsetmusicsupervision.bandcamp.com/album/visionary-sessions

Un alt proiect muzical ce va fi prezentat în seara vernisajului este albumul Dis Duzzit:
https://sunsetmusicsupervision.bandcamp.com/album/dis-duzzit

“You are clearly a master of the encaustic art form, so many wonderful and wondrous effects are achieved. Many elements evoke fungal morphology: gills, gill edges, veins, and imbricate caps. To me, it’s like a dazzling spore-level view of microscopic space.”

(Timothy Myles – FineArtAmerica)

 

“There is always some perspective of Journey into the Cosmos in your work, I also feel the fluidity, dance energy and refracted light that you involve in your being.”

(Michael Bossom – Encaustic world)

 

“A mirror of what happened to the Earth years ago.”

(John Buckland – RedBubble)

 

“I can imagine movie scenography of your wonderland. It could be very precious, real rare, maybe the only one, beautiful futuristic movie. Thanks Cristina for that hope.”

(Matej Zorec – FineArtAmerica)

 

“Looking at these I see the ages of time moving on… the past moving on to the future.”

(Liesbeth – RedBubble)

Printuri disponibile la adresa: http://www.redbubble.com/people/crystalline

Galeria de artă contemporană SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei, întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deschisă într-un remarcabil spațiu de expunere și având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria găzduiește expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe.

Partenerii media ai Galeriei SIGNUM sunt: arhimania, Art Out, Artindex, Ceașca de Cultură, exclusivNEWS, gratuitor, Modernism, Orasulm.eu, Revista Bulevard, SENSO TV, Vernisaje.ro, VIP – Voluntari pentru Idei și Proiecte, VreauArta.ro.

Organizator: Galeria de artă contemporană SIGNUM, sub egida Academiei de Studii Economice din București

Artist: Cristina Handrabur

Titlul expoziției: Apel la fantezie

Vernisaj: vineri, 29 mai, ora 18

Durata expoziției: vineri, 29 mai – vineri, 19 iunie 2015

Adresa:  Calea Dorobanților 13-15 (la parterul clădirii Facultății de Cibernetică)

Website: http://signum.ase.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează